Γιατί η μουσικοθεραπεία κάνει καλό στην εγκυμοσύνη;
Γιατί η μουσικοθεραπεία κάνει καλό στην εγκυμοσύνη;


Όταν κάποιος ακούει τον όρο «μουσικοθεραπεία», πιστεύει ότι γίνεται αναφορά στη χρήση ορισμένων μουσικών οργάνων για να αλλάξουν τη διάθεση ενός ατόμου.

Ωστόσο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μουσικοθεραπείας παρέχει έναν ακριβέστερο ορισμό. Η μουσικοθεραπεία είναι η χρήση της μουσικής και των συνιστωσών της για τη διευκόλυνση της εκμάθησης ενός ασθενούς και για την παροχή βοήθειας στον ασθενή σχετικά με το περιβάλλον του / της.

Η μουσικοθεραπεία λειτουργεί ως ένα είδος θεραπείας που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της υγείας και της ποιότητας ζωής ενός ατόμου. Με άλλα λόγια, βοηθάει ως εργαλείο αποκατάστασης.

Ποιος είναι ο Rolando Benenzon;

Ο Rolando Benenzon είναι ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, πιανίστας, μουσικός και συνθέτης της Αργεντινής. Είναι επίσης ο ιδρυτής των σπουδών Μουσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Σαλβαδόρ στο Μπουένος Άιρες. Έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα σχετικά με τη Μουσικοθεραπεία.

Ο Benenzon είναι ο πιο αναγνωρισμένος επαγγελματίας στον κόσμο στη χρήση της Μουσικοθεραπείας σε ασθενείς με αυτισμό, σε ασθενείς με κώμα, αλλά και στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης.

Θεραπεία Benenzon

Σύμφωνα με τον Dr. Benenzon, η μουσικοθεραπεία δεν είναι απλώς ένας ασθενής να ακούει παθητικά ένα είδος μουσικής. Η θεραπεία είναι πολύ πιο διαδραστική και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σχέση μεταξύ του θεραπευτή και του ασθενούς.

Η μουσικοθεραπεία ενσωματώνει μια μεγάλη ποικιλία πηγών ήχου, κίνησης, μουσικής και του ίδιου του σώματος. Περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες που ευνοούν την ένταξη ενός ατόμου στην κοινότητα του και την ανάπτυξη διαδικασιών μάθησης.

Μουσικοθεραπεία κατά την εγκυμοσύνη

Η μουσικοθεραπεία κάνει καλό στη μητέρα. Ένας μουσικοθεραπευτής μπορεί να βοηθήσει μειώνοντας τα επίπεδα άγχους που αντιμετωπίζει η γυναίκα σε σχέση με την εγκυμοσύνη της.

Επιπλέον, ο θεραπευτής θα βοηθήσει τη μητέρα να συνειδητοποιήσει περισσότερο την εγκυμοσύνη της.

Μετά από 14 εβδομάδες, το έμβρυο μπορεί να ακούσει τους ήχους που παράγονται στη μήτρα. Μετά από άλλες 6 εβδομάδες, το μωρό μπορεί επίσης να ακούει ήχους από τον έξω κόσμο. Αυτή είναι μια περίοδος κατά την οποία ο δεσμός μεταξύ των γονέων και του μωρού τους μπορεί να εμβαθύνει.

Οι φωνές της μητέρας και του πατέρα και οι συζητήσεις που ακούει το μωρό βοηθούν στην ενίσχυση αυτού του δεσμού.

Ο στόχος της μουσικοθεραπείας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να εκφράσει την αγάπη, την αποδοχή, την ηρεμία - συναισθήματα που θα έχουν θετική επίδραση στην ανάπτυξη του μωρού.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!


Η ιδανική σούπα για δίαιτα