Αίμα στην αρχή της εγκυμοσύνης. Υπάρχει λόγος ανησυχίας;
Αίμα στην αρχή της εγκυμοσύνης. Υπάρχει λόγος ανησυχίας;


Η αιμορραγία στην εγκυμοσύνη, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες, τρομάζει την εγκυμονούσα.

Μία απλή αιμορραγία ή η εμφάνιση μερικών σταγόνων αίματος τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης είναι συνηθισμένο φαινόμενο και δεν σημαίνει απαραίτητα πώς υπάρχει πρόβλημα.

Η σοβαρότητα της αιμορραγίας κρίνεται από τον πόνο που την συνοδεύει. Αν έχετε κολπική αιμορραγία, ο γιατρός θα σας ζητήσει να κάνετε κάποιες εξετάσεις, μεταξύ των οποίων είναι ένα υπερηχογράφημα και αιματολογικές εξετάσεις για να διαπιστώσει το επίπεδο της χοριακής γοναδοτροπίνης.

Καθώς εξελίσσεται η εγκυμοσύνη, το επίπεδο αυτό αυξάνεται και θα πρέπει ίσως να επανεξεταστεί για να φανεί ο ρυθμός αύξησης. Συχνά δεν εντοπίζεται η αιτία της αιμορραγίας και η κύηση προχωρά χωρίς προβλήματα.Ωστόσο, μικρός αριθμός γυναικών εξακολουθεί να παρουσιάζει μερικές αιμορραγίες που έρχονται και παρέρχονται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης για διάφορους λόγους.

Αιμορραγία εμφύτευσης
Καμιά φορά μπορεί να εμφανιστεί ελαφρά αιμορραγία, που διαρκεί από 24 ώρες έως 48 ώρες, καθώς το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στα τοιχώματα της μήτρας περίπου δέκα μέρες μετά τη σύλληψη. Είναι μία φυσιολογική διαδικασία για την οποία δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ορμονικής αιτιολογίας αιμορραγία
Μερικές γυναίκες έχουν αιμορραγία που μοιάζει με την έμμηνο ρύση και μάλιστα στο χρόνο που θα έπρεπε να έχουν την κανονική εμμηνόρροια, την τέταρτη κα ι όγδοη εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει διότι δεν έχουν καταλάβει ότι εγκυμονούν.

Εκτρόπιο τραχήλου
Η εμφάνιση σταγόνων αίματος στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να οφείλεται σε εκτρόπιο του τραχήλου και συμβαίνει όταν ο εσωτερικός βλεννογόνος του τραχήλου της μήτρας επεκτείνεται στην εξωτερική του επιφάνεια και παρατηρείται φλεγμονή. Η αιμορραγία μπορεί να προκληθεί από σεξουαλική επαφή γιατί ο τράχηλος είναι πιο μαλακός και πιο ευαίσθητος στην εγκυμοσύνη. Αν δεν υφίσταται θέμα μόλυνσης, η περίπτωση αυτή δεν πρόκειται αν επηρεάσει την εγκυμοσύνη.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!