Τι πρέπει να προσέξετε κατά τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης
Τι πρέπει να προσέξετε κατά τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης


Η αρχή μιας όμορφης διαδρομής!

Ένα μικρό ανθρώπινο ον αναπτύσσεται μέσα σου. Και τα επόμενα εννέα μήνες θα αποδειχθεί ότι είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σας. Αλλά θα έχετε πολλές ερωτήσεις και πολλά άλλα ανησυχίες τρέχει στο μυαλό σας. AskWomenOnline έχει καταλήξει σε έναν οδηγό για να εξηγήσει τα πάντα για το πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης. Διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης σας κατά τον πρώτο μήνα, τι αλλαγές μπορείτε να περιμένετε στο σώμα σας, και πως το έμβρυο μεγαλώνει σε αυτό το μήνα.

Τι θα μπορούσε να «δείξει» τα πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης;
Μόνο μερικές γυναίκες μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι είναι έγκυος λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη. Είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποια ήπια συμπτώματα όπως το στήθος της προσφοράς, η ασθένεια, και την κούραση στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης. Και η πρώτη εξέχουσα σημάδι της εγκυμοσύνης είναι μια χαμένη περίοδο.

Εάν είστε προσεκτικός, μπορείτε να αναγνωρίσετε τα άλλα σήματα που έγκυο σώμα σας δίνει για να μεταφέρει το μήνυμα για να σας.

Συμπτώματα εγκυμοσύνης κατά τον πρώτο μήνα:
Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης κατά τον πρώτο μήνα είναι παρόμοιες με εκείνες της προ-εμμήνου ρύσεως. Ως εκ τούτου, είναι σύγχυση. Αυτά τα εξαιρετικά συμβεί λόγω των ορμονών της εγκυμοσύνης απελευθερώνονται στο σώμα σας κατά τη στιγμή της εμφύτευσης (δηλαδή, όταν το έμβρυο εμφυτεύεται στη μήτρα).

Εδώ είναι τα πιθανά συμπτώματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατά τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης.

1. Μηνιαία στάσεις περίοδο:
Να πάρει έγκυος θα επηρεάσουν το σώμα σας και την πρώτη σημαντική αλλαγή στη ρουτίνα σας είναι μια χαμένη περίοδο. Θα χάσετε την περίοδό σας, γιατί το σώμα αρχίζει να παράγει ορμόνη προγεστερόνη μετά την σύλληψη.

2. Εντοπισμός:
Μπορείτε να παρατηρήσετε ελαφρά αιμορραγία και κράμπες λόγω της εμφύτευσης όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στη μήτρα. Αυτό συμβαίνει περίπου μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη. Μερικές φορές η επισήμανση είναι ανώδυνη, και μπορείτε να το παρατηρήσει μόνο όταν το σκούπισμα των γεννητικών οργάνων σας.

3. Κυκλοθυμία:
Θα αντιμετωπίσετε γρήγορες αλλαγές στη διάθεσή σας στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να αρχίσετε να κλαίνε ή να αισθάνονται ανήσυχοι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Θα είναι στοργικός, και την επόμενη στιγμή που θα αποδειχθεί ότι είναι snappy με αγαπημένοι σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός της αλλαγής των ορμονών στο σώμα σας.

4. Πόνος των μαστών:
Το στήθος σας είναι επώδυνο και οδυνηρό. Οι θηλές είναι πιο σκούρα, και υπάρχουν μικρά εξογκώματα στο θηλαία άλω. Θα υπάρξουν ορατές φλέβες στο στήθος σας. Αυτά τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά που έχετε κατά τη διάρκεια της προ-εμμηνορροϊκού χρόνο.

5. Κόπωση:
τα επίπεδα της ενέργειας σας πέφτουν, και αισθάνεστε κουρασμένοι, καθώς το σώμα σας εργάζεται σκληρά για την ανάπτυξη του μωρού σας. Ως εκ τούτου, θα αναπτύξει την κούραση και την αϋπνία.

6. Η συχνή ούρηση:
Η αύξηση των επιπέδων προγεστερόνης βελτιώσει τη ροή του αίματος στη μήτρα και την αιτία πάχυνσης του εσωτερικού τοιχώματος της μήτρας. Αυτό γίνεται για να προστατεύσει και να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού. Σε αυτή τη διαδικασία, τα νεφρά σας να αυξήσει το μέγεθος και την υπερωριακή απασχόληση για να χειριστεί τις αυξανόμενες υγρά του σώματος. Αυτό οδηγεί σε ένα αίσθημα πληρότητας και αυξάνει την επιθυμία σας να ουρήσει.

7. Πρωινή αδιαθεσία:
Συνδέεται με ναυτία και εμετό, που θα ζήσετε μετά από τρεις εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Αν και ονομάζεται πρωινή αδιαθεσία, μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

8. Πόθους τροφίμων / αποστροφές:
Οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν πόθους τροφίμων και αποστροφές. Τα τρόφιμα που έχουν αγαπήσει κάποτε μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι αποκρουστικές, και εκείνοι που ποτέ δεν σας άρεσε να είναι τα αγαπημένα σας.

9. Καούρα:
Οι ορμονικές και φυσικές αλλαγές στο σύστημα σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλούν συμπτώματα όπως αίσθημα καύσου και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που είναι προσωρινές. Θα ζήσετε και πάλι αυτά τα συμπτώματα κατά το τρίτο τρίμηνο όταν το μωρό που μεγαλώνει πιέζει το στομάχι και τα έντερα.

10. Δυσκοιλιότητα:
Η ορμόνη προγεστερόνη έχει μυοχαλαρωτική ιδιότητες που θα επιβραδύνει τα πράγματα πάρα πολύ. Το φαγητό, ως εκ τούτου, περνά αργά μέσα από το έντερο και οδηγεί σε δυσκοιλιότητα.

11. Ζάλη:
Μια άλλη παρενέργεια της ορμόνης προγεστερόνης είναι θα σας κάνει να αισθανθείτε ζάλη, το οποίο χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία σας, προκαλώντας χαμηλή αρτηριακή πίεση.

12. Ισχυρή αίσθηση της όσφρησης:
Είναι ένα άλλο κοινό σημάδι της εγκυμοσύνης και πάλι λόγω των ορμονών. Μπορείτε να ξεκινήσετε να μισεί τη μυρωδιά ορισμένων τροφίμων, ποτών, ή καλλυντικά.

13. Αυξημένη όρεξη:
Μην εκπλαγείτε εάν αισθάνεστε πεινασμένοι όλη την ώρα.

14. Οσφυαλγία:
Επιστροφή πόνος στην οσφυϊκή περιοχή θα μπορούσε να είναι σοβαρή, επειδή η ορμόνη προγεστερόνη χαλαρώνει τους συνδέσμους που καλύπτει τη λεκάνη.

15. Πονοκέφαλοι:
Θα υποφέρουν από συχνούς πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της πρόωρης εγκυμοσύνης. Το άγχος, ορμόνες και αυξημένο όγκο του αίματος θα μπορούσε να είναι οι παράγοντες που ευθύνονται για έναν πονοκέφαλο κατά το πρώτο τρίμηνο.

16. Τσίχλα:
Αυτή είναι μια μόλυνση ζύμης που προκαλείται από τις ορμόνες εγκυμοσύνης, τα οποία μεταβάλλουν τη φυσική ισορροπία των βακτηρίων στην περιοχή του κόλπου.

Κατά τον πρώτο μήνα, τα συμπτώματα είναι λεπτές. Εάν είστε πρόθυμοι να ξέρετε για την εγκυμοσύνη σας, στη συνέχεια, συνδυάζουν αυτά τα συμπτώματα με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας.

Σώμα Αλλαγές στον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης:
Δεν μπορείτε να παρατηρήσετε κάποια σημαντική αλλαγή στο μέγεθος και το σχήμα του σώματός σας κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της κύησης. Λίγες αλλαγές στο σώμα μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι:

Νιώθεις φουσκωμένη, και ψιλικά σας μπορεί να αισθάνεται σφιχτό.
Το στήθος σας αυξάνουν σε μέγεθος, λόγω των αυξημένων εκκρίσεων.
Οι areolas γύρω από τη θηλή γίνει μεγάλο και σκοτεινό.
Θα ζήσετε την επισήμανση (όχι σε όλες τις περιπτώσεις) για μία εβδομάδα έως δέκα ημέρες μετά την ωορρηξία (δηλαδή, όταν τα εμφυτεύματα εμβρύου στη μήτρα).
Αυξημένη κολπικές εκκρίσεις.
Υπερβολική κούραση και να αισθανθείτε όπως το τρέξιμο κάτω.
Ζάλη που επιδεινώνεται.
Έχετε δοκιμάσει κάποια από τα προαναφερθέντα συμπτώματα και τις αλλαγές του σώματος; Στη συνέχεια θα πρέπει να είναι έγκυος και θα ήθελα να ξέρω σε ποιο στάδιο της ανάπτυξης του μωρού σας είναι στη μήτρα.

Ανάπτυξη του μωρού σας κατά τον πρώτο μήνα:
Ξεκινά με τη σύλληψη και μετά τον σχηματισμό μέχρι την τέταρτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Λίπανση: Η ζωή αρχίζει όταν τα σπερματοζωάρια και το ωάριο ενωθούν. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσα σε δύο έως τρεις ημέρες μετά τη σεξουαλική επαφή. Αυτό είναι όταν το μωρό αρχίζει το ταξίδι της ανάπτυξης. Στο αρχικό στάδιο, το μωρό αναφέρεται ως ένα ζυγωτό το οποίο στη συνέχεια αρχίζει να πολλαπλασιάζονται αφειδώς μέσα σε λίγα λεπτά.
 

Εμφύτευση: Η ζυγώτης ταξιδεύει στη μήτρα από την σάλπιγγα, και από την τέταρτη ημέρα το διαιρεί σε ένα στερεό συστάδα των κυττάρων που ονομάζονται μοριδίου. Με την πέμπτη ή έκτη ημέρα, το μορίδιο χωρίζει σε μια βλαστοκύστη, και σε λίγες ημέρες, εμφύτευση λαμβάνει χώρα όπως η ίδια φωλιάζει μέσα στο τοίχωμα της μήτρας (μήτρα) να συντάξει τη διατροφή. Γύρω από το έμβρυο είναι κρόκος sac, ένα σύμπλεγμα των αιμοφόρων αγγείων, η οποία παρέχει αίμα στο έμβρυο μέχρι ο πλακούντας αναλαμβάνει.
 

Ανάπτυξη: Από την τρίτη και την τέταρτη εβδομάδα, η ανάπτυξη καρδιά αρχίζει να χτυπά. Βραχίονα, το πόδι και η μορφή μπουμπούκια πνεύμονα. Το πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων τα μάτια, τη μύτη, τα αυτιά και το στόμα ρίξτε μια μορφή. Το νευρικό σωλήνα και του εγκεφάλου λαμβάνουν επίσης μια μορφή. Το μωρό σας θα είναι το μέγεθος της σταφίδας, δηλαδή, λιγότερο από τρία τέταρτα της ίντσας σε μήκος.

Επισκεφθείτε σας στο γιατρό / Διάγνωση της εγκυμοσύνης:
Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι το πιο συγκεχυμένη χρόνο ειδικά αν είστε έγκυος για πρώτη φορά. Μπορείτε να το επιβεβαιώσει μέσα από ένα τεστ στο σπίτι με την αγορά του kit από ένα κατάστημα ναρκωτικών. Εάν είστε ακόμα μπερδεμένοι, ή τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι αρνητική, μια επίσκεψη στο Μαιευτικής / Γυναικολογίας την επιβεβαίωσή σας. Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε δεν είναι ψευδείς συναγερμούς.

Εδώ είναι τι θα συμβεί στην κλινική του γιατρού:

1. Ιστορία και φυσική εξέταση:
Ο γιατρός σας θα ζητήσει πληροφορίες σχετικά με το τελευταίας εμμήνου ρύσεως, της ροής, η διάρκεια και η συχνότητα.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει όλες τις σωστές λεπτομέρειες. Αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποια αντισυλληπτικά, ενημερώστε το γιατρό σας.
Ο γιατρός θα κάνει μια φυσική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε σαλπίγγων χειραγώγηση και νόσου των σαλπίγγων, απολίνωση των σαλπίγγων, η φλεγμονώδης νόσος και έκτοπη κύηση στο παρελθόν.
Φυσικές δοκιμές αποκαλύπτουν αν η γυναίκα χρησιμοποιούνται συσκευές ενδομήτρια για την αντισύλληψη και υποβλήθηκαν σε θεραπείες γονιμότητας. Χημικές αναλύσεις και υπερηχογράφημα βοήθεια για την ανίχνευση εγκυμοσύνης, ακόμη και πριν από τα συμπτώματα όπως ναυτία αρχίσει παρουσίαση.

2. Εργαστήριο αξιολόγησης:
Ορισμένες ορμόνες που μετράται για τη διάγνωση της εγκυμοσύνης.

Ένα δείγμα ούρων χρησιμοποιείται συχνά για να ελέγξετε την ορμόνη ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG), η οποία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της εγκυμοσύνης σας. Εάν τα αποτελέσματα δοκιμών δεν είναι ικανοποιητικά, τα δείγματα αίματος που λαμβάνονται για την ανίχνευση της ορμόνης.
Τα επίπεδα της hCG επίσης να καθορίσει εάν έχετε μια έκτοπη κύηση. Εάν τα επίπεδα hCG είναι χαμηλές ή βραδέως αυξάνεται, ανιχνεύει μια μη κανονική εγκυμοσύνη, όπως έκτοπη κύηση ή έκτρωση.
Εάν τα επίπεδα της hCG είναι υψηλά, είναι πιθανό να έχουν μια μοριακή εγκυμοσύνη, χρωμόσωμα ανωμαλία, και πολύδυμες κυήσεις.
Η μέτρηση της προγεστερόνης στον ορό είναι σημαντική για τον εντοπισμό του κινδύνου οποιαδήποτε πρόωρη μη φυσιολογική εγκυμοσύνη.
Μια ράβδο μέτρησης ELISA είναι αποτελεσματική για τον καθορισμό του επιπέδου της προγεστερόνης.
Παράγοντας εγκυμοσύνης είναι ένα ανοσοκατασταλτικό πρωτεΐνη που απομονώνεται αμέσως μετά τη σύλληψη, και βοηθά για να δείξει τη γονιμοποίηση.

3. Υπερηχογράφημα:
Το διακολπικό υπερηχογράφημα (TVUS) έχει κάνει την ανίχνευση εγκυμοσύνης εύκολη και αποτελεσματική. Είναι η καλύτερη μέθοδος για την ανίχνευση ενδομήτρια κύηση και ο διαβήτης κύησης που συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Οι κολπικές ανιχνευτές είναι πιο αποτελεσματική από κοιλιακό ανιχνευτές δεδομένου ότι η συχνότητα είναι υψηλότερη και η ανάλυση της εικόνας είναι καλύτερη.

Η Εγκυμοσύνη περιποίηση πρώτο μήνα Νωρίς / Η λίστα υποχρεώσεων:
Μόλις η εγκυμοσύνη σας επιβεβαιωθεί, να φροντίζει για τον εαυτό σας, να μεριμνήσει για ένα φροντιστή και το σχέδιο για τον προϋπολογισμό του μωρού.

Ξεκινήστε την προγεννητική φροντίδα σας: Είναι η ώρα να αρχίσει να έχει προγεννητικές βιταμίνες, ειδικά συμπληρώματα φυλλικού οξέος. Είναι καλύτερα να πάρετε συμπληρώματα φυλλικού οξέος από τη στιγμή που θα ξεκινήσει τον προγραμματισμό για την εγκυμοσύνη και μέχρι τη στιγμή που θα συλλάβουν. Φολικό οξύ βοηθά στην πρόληψη ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα όπως η δισχιδής ράχη στα μωρά και εξασφαλίζει μια ασφαλή εγκυμοσύνη.

Διερεύνηση ασφάλιση υγείας: Ανακαλύψτε ένα αποτελεσματικό σχέδιο ασφάλισης υγείας που καλύπτει τόσο το κόστος προγεννητική φροντίδα και την παράδοση. Η ασφάλιση πρέπει επίσης να καλύπτει το κόστος του νεογέννητου. Αν εργάζεστε με μια εταιρεία, επικοινωνήστε με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ή τα οφέλη να ξέρετε για τις ασφαλιστική κάλυψη και μητρότητας προνόμια που παρέχονται από την εταιρεία σας. Ένα υγιές οικονομικό σχέδιο είναι απαραίτητο πριν από τον τοκετό.

Επιλέξτε ένα γιατρό: Αν έχετε ήδη ένα γιατρό που είναι καλά ενημερωμένος σχετικά με την εγκυμοσύνη και την παράδοση των μωρών, τότε είστε έτοιμοι. Αν όχι, μιλήστε με τους συγγενείς και τους φίλους σας και να βρείτε κάποιον που έχει εμπειρία στην παροχή μωρά και φροντίδα της εγκυμοσύνης. Θα πρέπει να είναι σε καλά χέρια για να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές.

Κάντε ένα προγεννητικό ραντεβού: Πάρτε να ξέρετε για όλες τις διαθέσιμες φροντιστές από το ραντεβού γεμίζουν γρήγορα. Αφού έχετε επιλέξει φροντιστής σας, αξιοποιείστε στο ραντεβού αμέσως. Μερικές φορές οι φροντιστές δεν θα σας δώσει μια ημερομηνία πριν να είναι οκτώ εβδομάδων έγκυος.

Σημειώστε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου σας: αυτό θα βοηθήσει ο γυναικολόγος σας για να υπολογίσει την αναμενόμενη ημερομηνία λήξης. Θα πρέπει να κάνει μια λίστα με τα ερωτήματα που σχετίζονται με την κατάστασή σας.

Θα πρέπει επίσης να ενημερώνει τον κηδεμόνα για το ιατρικό ιστορικό της οικογένειάς σας, γι ‘αυτήν να κάνει μια σημείωση των χρόνιων παθήσεων και γενετικές ανωμαλίες, αν υπάρχουν, που εκτελούνται στην οικογένειά σας.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε:  Τα περισσότερα από τα διαθέσιμα πάνω από τον πάγκο φάρμακα δεν είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αποφύγετε την αυτοθεραπεία. Ελέγξτε με το γιατρό σας για το τι να μην έχει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ας υποθέσουμε ότι θα πρέπει να έχετε ένα φάρμακο για μια χρόνια κατάσταση, καλέστε το φροντιστή σας αμέσως.

Ένας φιλικός γιατρός ή η μαία είναι ένα περιουσιακό στοιχείο. Κάντε ένα πίνακα ανακοινώσεων της εγκυμοσύνης και να κολλήσει όλους και don’ts του να κάνουμε, έτσι ώστε να μην παραλείψετε κάποια από αυτά. Μπορείτε να διατηρούν ένα ημερολόγιο με όλες τις εξελίξεις, τόσο σωματική όσο και ψυχολογικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα. Μπορεί να είναι μια ανάμνηση μετά το παιδί σας έχει γεννηθεί και θα χαμογελάσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και εγώ! Μετά από όλα, την εγκυμοσύνη φέρνει κάποια ευτυχία μαζί με τον πόνο? δημιουργεί κάποιες αγαπημένες αναμνήσεις.

Κρατώντας ένα ημερολόγιο είναι μεθοδικό, επειδή ο γυναικολόγος σας θα κατανοήσει τα προβλήματά σας και να δίνει αποτελεσματική θεραπεία.

Προφυλάξεις Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της εγκυμοσύνης – Τι να κάνετε και τι να μην κάνουμε
Είναι καιρός να επικεντρωθούμε στον τρόπο ζωής σας, καθώς ο πρώτος μήνας είναι μια ευαίσθητη περίοδο της ζωής του μωρού.

Τι πρέπει να κάνετε στην αρχή της εγκυμοσύνης σας;
Να ασκείστε τακτικά:
Ήπια ασκήσεις και δραστηριότητες που θα κάνουν τη λειτουργία του συστήματός σας κανονικά. Το περπάτημα είναι η καλύτερη προπόνηση, δεδομένου ότι δεν θα προκαλέσει καμία πίεση στο σώμα σας. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε ένα ειδικό μάθημα γιόγκα που πραγματοποιήθηκε για επίδοξους μαμάδες. Όποια και αν είναι δραστηριότητα που σκοπεύετε να πάρετε, να συζητήσουν με Μαιευτικής / Γυναικολογίας σας έτσι ώστε να βοηθά στο να σας καθοδηγεί καλύτερα.

Φάτε πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα: Έχοντας μια ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική. Προσπαθήστε να μην υπερφαγία? ακόμη πιο αγαπημένο σας φαγητό πρέπει να ληφθεί σε περιορισμένες ποσότητες. Συμπεριλάβετε πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα, δεδομένου ότι διευκολύνουν τη δυσκοιλιότητα και την τακτοποίηση λειτουργίες στομάχι σας. Πάρτε τα λάχανα, τα δημητριακά, το σπανάκι και τα όσπρια στη διατροφή σας. Έχουν μικρά γεύματα αρκετές φορές την ημέρα, καθώς θα σας βοηθήσει να μείνετε συμπληρώθηκε, σε φόρμα και υγιείς. Φάτε φρούτα όπως φράουλες, τα οποία είναι πλούσια σε φολικό οξύ.

Πίνετε περισσότερο νερό: Θα πρέπει να πίνετε οκτώ με δέκα ποτήρια νερό κάθε μέρα. Μείνετε ενυδατωμένο, έτσι ώστε το σώμα σας δεν θα πάρει υποσιτίζονται.
Έχετε ένα υγιές μυαλό: τα συναισθήματα και τη διάθεσή σας να έχει αντίκτυπο στη συναισθηματική ευεξία του μωρού. Ως εκ τούτου, να κρατήσει τον εαυτό σας ηρεμία, αυτοπεποίθηση και ευτυχισμένος. Ο διαλογισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να φέρει τέτοια θετικότητα γύρω και μέσα σας. Θα μπορούσατε να ασκήσετε τουλάχιστον για μία ώρα την ημέρα.

Αύξηση ωρών ύπνου: Το σώμα σας υφίσταται πολλές σωματικές και ορμονικές αλλαγές. Για αυτές οι αλλαγές να συμβεί ομαλά και για να μην έχουμε μια ξαφνική επίδραση των μεταβαλλόμενων συνθηκών, κοιμούνται ήσυχοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μόλυνση ζύμης: Κολπική καντιντίαση είναι μια κοινή μόλυνση σε μέλλουσες μητέρες. Αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών επιπέδων οιστρογόνων και υψηλότερη περιεκτικότητα σε γλυκογόνο σε κολπικές εκκρίσεις. Η διατήρηση κόλπο υγιεινής και τη λήψη προβιοτικών, όπως Lactobacillus acidophilus θα ήταν χρήσιμη.

Δεν είναι αρκετό εάν ακολουθείτε τις παραπάνω πρακτικές. Θα πρέπει να αναιρέσετε ορισμένες συνήθειες, πάρα πολύ.

Τι δεν πρέπει να κάνετε στην αρχή της εγκυμοσύνης σας;
Τώρα που έχουμε διευθετηθεί το DOS, ήρθε η ώρα να επικεντρωθεί στις don’ts της φροντίδας της εγκυμοσύνης πρώτου μήνα.

Μην πανικοβάλλεστε: ευχήθηκε έχετε δεν σχεδιάζεται ένα μωρό πάρα πολύ σύντομα; Ανησυχείτε για το μωρό σας έχει κάποιες ανωμαλίες; Αυτές οι σκέψεις και οι φόβοι είναι κοινά για μια μαμά-να-να, αλλά θα πρέπει να τα αποφεύγουν σαν τέτοιες σκέψεις θα έχουν άμεση επίδραση στο μωρό σας. Έτσι η στάση πανικοβάλλονται και να συμμετέχετε σε διαλογισμό, γιόγκα ή να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για λύσεις.

Αποφύγετε τον καφέ: Ο καφές περιέχει καφεΐνη η οποία θεωρείται ότι προκαλεί ορισμένους κινδύνους για την υγεία στα μωρά. Μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης και γενετικές ανωμαλίες. Για την μαμά-να-να, μπορεί να προκαλέσει καούρα, το άγχος και την αϋπνία.

Σταματήστε το πρόχειρο φαγητό: Πρόχειρο φαγητό αυξάνει το βάρος σας και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ανεπιθύμητο λίπος μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές για την υγεία τόσο της μητέρας και του μωρού. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τα επίπεδα της πίεσης και του σακχάρου στο αίμα σας.

Μην καταναλώνετε αλκοόλ: Η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εμβρύου. Μπορεί να προκαλέσει εκ γενετής ανωμαλίες και αργότερα να οδηγήσει σε μαθησιακές δυσκολίες στο παιδί.

Κόψε το κάπνισμα: Το κάπνισμα είναι επικίνδυνο, δεδομένου ότι οδηγεί σε πολλές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση, και αναπνευστικά προβλήματα στο βρέφος. Το παθητικό κάπνισμα είναι επίσης επικίνδυνο.

Μη φοράτε στενά ρούχα και ταψηλά τακούνια: Το σώμα σας είναι που υποβάλλονται σε αλλαγές, και είναι απαραίτητο να δώσει χώρο στο σώμα σας να αναπνέει. Έτσι, κρατάμε στην άκρη όλα τα σφιχτά ρούχα για λίγο και να φορούν χαλαρά φορέματα. Φορέστε επίπεδη και άνετα παπούτσια για την αποφυγή ενεργοποίησης.

Αποφύγετε μεγάλες αποστάσεις ταξιδιού: Οι πιθανότητες αποβολής είναι τα υψηλότερα στον πρώτο μήνα. Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου θα μπορούσε να θέσει υπερβολική πίεση στην εγκυμοσύνη σας, εκτός από την πρόκληση πρωινή αδιαθεσία.

Αποφύγετε Σάουνα / υδρομασάζ: Περιλαμβάνουν την διαμονή τους σε θερμοκρασίες που είναι πάνω από την κανονική θερμοκρασία του σώματος. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα επηρεάσει την ανάπτυξη του εμβρύου.

Μη λυγίζετε και μη σηκώνετε βάρη: Μη μεταφέρετε κανένα αντικείμενο που ζυγίζει πάνω από 20 κιλά. Το όριο μειώνεται με την πρόοδο της κύησης, διότι μπορεί να ασκήσει πίεση για την ανάπτυξη του μωρού. Επίσης, δεν λυγίζουν, ενώ κάνει τις δουλειές του νοικοκυριού, καθώς μπορεί να προκαλέσει ζάλη.

Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε, και υπάρχει όμως δρόμος να διανύσουμε. Η εμπειρία είναι κουραστική, αλλά στο τέλος εννέα μηνών, θα συνειδητοποιήσετε ότι όλα πόνους σας αξίζει τον κόπο. Θα ξεχάσουμε τις δυσκολίες σας τη στιγμή που θα έχουμε την πρώτη δέρμα με δέρμα με το μωρό σας.

Πηγή: Askwomenoline.org


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!