7+1 κρίσιμες αποφάσεις στην εγκυμοσύνη
7+1 κρίσιμες αποφάσεις στην εγκυμοσύνη


Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις πιο όμορφες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Αυτοί οι εννέα μήνες είναι γεμάτοι ευχάριστες προετοιμασίες, ψώνια για το μωρό και υπέροχα συναισθήματα. Ταυτόχρονα όμως είναι και μια περίοδος που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να πάρετε ψύχραιμα και χωρίς άγχος μερικές σημαντικές αποφάσεις:

Πού θα γεννήσετε: Πολλοί γυναικολόγοι συνεργάζονται με διάφορα μαιευτήρια. Σκεφτείτε ποιο σας βολεύει καλύτερα, επισκεφτείτε το και ελέγξτε αν καλύπτει τις ανάγκες σας.

Άδεια μητρότητας: Αν εργάζεστε, καλό θα είναι να σκεφτείτε από τώρα πώς θα χρησιμοποιήσετε τις άδειες εγκυμοσύνης, λοχείας και μητρότητας που δικαιούστε και βέβαια να ενημερωθείτε για τις απαραίτητες...γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Θηλασμός: Αν έχετε σκοπό να θηλάσετε το μωρό σας, αρχίστε από τώρα να ενημερώνεστε. Βρείτε μια μαία ή μια ειδική θηλασμού για να σας καθοδηγήσει και προετοιμαστείτε κατάλληλα, ώστε όταν έρθει το μωράκι σας να είστε όσο γίνεται πιο έτοιμη.

Σκεφτείτε το όνομα: Μην περιμένετε να γεννηθεί το μωράκι σας. Αν γνωρίζετε το φύλο του, μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε για το όνομα που θα του δώσετε.

Καισαρική ή φυσιολογικός τοκετός: Συζητήστε με το γυναικολόγο σας και αν η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται ομαλά, προετοιμαστείτε για φυσιολογικό τοκετό. Ωστόσο, καλό θα είναι να ενημερωθείτε και για τις περιπτώσεις που απαιτούνται τεχνητοί πόνοι, χρήση επισκληριδίου ή καισαρική.

Βλαστοκύτταρα: Συζητήστε με το σύντροφό σας και αποφασίστε αν θα φυλάξετε τα βλαστοκύτταρα του μωρού σας. Ενημερωθείτε για τον τρόπο συλλογής και φύλαξης, καθώς και για το κόστος αυτής της διαδικασίας.

Βοήθεια μετά τον τοκετό: Σκεφτείτε από τώρα και αποφασίστε ποιον θα θέλετε κοντά σας για να σας βοηθήσει τις πρώτες μέρες στο σπίτι με το μωρό και φυσικά ενημερώστε τους.

Επιλογή παιδιάτρου: Μην περιμένετε να γεννηθεί το μωράκι σας, αλλά ξεκινήστε να ρωτάτε φίλους και συγγενείς, ψάξτε και επιλέξτε τον παιδίατρο που θα αναλάβει το μωρό σας.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!


Πώς θα γίνει αποτελεσματικό το πλύσιμο των βρεφικών και παιδικών ρούχων;