Πριν πάτε διακοπές με το μωρό...
Πριν πάτε διακοπές με το μωρό...


Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κανονίσετε οικογενειακές διακοπές προκειμένου και εσείς να ευχαριστηθείτε και το μωρό σας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας να είναι υγιή και χαρούμενα;

Μερικοί ισχυρίζονται ότι οι διακοπές με ένα μωρό δεν αποτελούν πραγματική ελευθερία, αλλά η αλλαγή εικόνων ακόμα κι αν χρειάζεται να ασχοληθείτε με το μωράκι σας λίγο περισσότερο και να προσαρμοστείτε στο νέο περιβάλλον της επιλογής σας σίγουρα είναι χαλαρωτική εμπειρία.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κλείσετε οικογενειακές διακοπές; Εδώ, επισημαίνουμε ορισμένες παραμέτρους που πρέπει να δώσετε τη δέουσα προσοχή καθώς δεν φτάνει ένας προορισμός να δείχνει ονειρικός μέσα από φωτογραφίες. Μην ξεχνάτε πως τα κλάματα ενός μωρού, ο εκνευρισμός ενός μεγαλύτερου παιδιού και η επιτήρησή τους υπό δύσκολες συνθήκες μπορεί ακόμη και να χαλάσει όλες τις διακοπές.

Προσιτότητα
Ελέγξτε ότι μπορείτε να μετακινήσετε ελεύθερα και με ασφάλεια ένα καρότσι στους χώρους του ξενοδοχείου ή του θέρετρου που επιλέξατε καθώς δεν είναι εύκολο πάντα να το κρατάτε αγκαλιά ή να το έχετε πάνω σας με ένα μάρσιππο. Ρωτήστε αν υπάρχει παιδίατρος ή νοσοκομείο καθώς και φαρμακείο.

Θελγήτρα
Τα μωρά κάτω του ενός έτους δεν χρειάζονται συγκεκριμένες δραστηριότητες προκειμένου να απασχοληθούν δημιουργικά. Όμως, αν έχετε ένα ακόμη παιδάκι το οποίο πρέπει να απασχολήσετε επιλέξτε ένα κατάλυμα που να είναι δίπλα στην παραλία ή σε πισίνα. Επίσης, ελέγξτε πως είναι καθαρό και ασφαλές από διερχόμενα αυτοκίνητα. Προτιμήστε ένα κατάλυμα που έχει μεγάλο μπάνιο, κουζίνα δική του, ένα δωμάτιο για το μεγαλύτερο παιδί και βέβαια ένα μικρό κήπο ώστε να έχετε όλα τα πρακτικά οφέλη του σπιτιού σας. Αν μείνετε σε ένα ακριβό ξενοδοχείο ρωτήστε αν διαθέτει πέραν ενός μίνι μπαρ και ενός βραστήρα, μπέιμπι σίτερ, πλυντήριο, εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης για μικρά παιδιά, παιδαγωγούς και ναυαγοσώστη.

Τροφή
Εκτός από το θηλασμό ή την προετοιμασία του μπιμπερό και τα πράγματα του μωρού και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας που είναι τα πρώτα που θα σκεφτεί κάθε μητέρα διερευνήστε όπως ήδη είπαμε αν το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το σπίτι που νοικιάσατε έχει μια κουζίνα που διαθέτει ψυγείο, μάτια κουζίνας και βραστήρα. Επίσης, είναι σημαντικό σε μια κοντινή ακτίνα από το κατάλυμά σας να υπάρχουν οικογενειακά εστιατόρια και καφέ ώστε αν θέλετε να φάτε να μην ταλαιπωρηθείτε με την οικογένειά σας.

Ελέγξτε τα πρακτικά ζητήματα
Ενημερωθείτε αν το κατάλυμα που νοικιάσατε παρέχει κούνια ή παρκοκρέβατο για το μωρό. Ρωτήστε αν υπάρχει κλιματισμός, πλήρης ιματισμός και κουβέρτες. Επίσης ρωτήστε αν υπάρχει περιφραγμένος κήπος και θέση στάθμευσης. Καλύτερα να μην επιλέξετε ένα κοσμικό προορισμό ή έναν που πάει ως επί το πλείστο νεολαία καθώς θα υπάρχει πολύ φασαρία.

Το ταξίδι
Εάν τα μακρινά ταξίδια είναι δύσκολα για το μωρό και την οικογένειά σας πηγαίνετε κάπου οδικώς. Χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε παιδικό κάθισμα για το μωρό και φορέστε ζώνη στα παιδιά βάζοντάς τα στο πίσω κάθισμα. Για να απασχολήσετε ένα μεγαλύτερο παιδί βάλτε παιδικά τραγούδια στο ραδιόφωνο, δώστε του ένα μαξιλάρι και ένα σεντονάκι ή μια βαμβακερή κουβερτούλα και αν είναι και σε ηλικία που είναι εξοικειωμένο με την τεχνολογία δώστε του ένα τάμπλετ με παιχνίδια. Αν οι διαδρομές είναι μεγαλύτερες της μια με δύο ωρών σταματήστε κάθε ώρα για να ξεκουραστείτε. Επίσης, εάν χρειαστεί να πάρετε αεροπλάνο ή πλοίο προτιμήστε να ταξιδέψετε νύχτα και να πάρετε καμπίνα και να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά θα κοιμηθούν.

Συστάσεις
Η εμπειρία φέρνει σοφία, γι' αυτό πριν κλείσετε ένα κατάλυμα αναζητήστε συστάσεις από άλλους ταξιδιώτες και αν είναι δυνατόν από γονείς σαν εσάς.

Καλό καλοκαίρι και καλές οικογενειακές διακοπές!

Πηγή: onmed.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!