Η μαμά πρέπει να προσέχει και τη... μαμά!
Η μαμά πρέπει να προσέχει και τη... μαμά!


Η καθημερινότητα μιας μαμάς είναι γεμάτη τρεξίματα και υποχρεώσεις που πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο στην περίπτωση που είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η ανάγκη για λίγο προσωπικό χρόνο συνήθως μοιάζει στην καλύτερη περίπτωση με ευσεβή πόθο και στην χειρότερη με κακόγουστο αστείο.

Κι όμως, κάθε γυναίκα θα πρέπει να βρίσκει και να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της, ακόμα κι αν το πρόγραμμα της είναι απίστευτα πιεσμένο και φορτωμένο. Ο προσωπικός χρόνος είναι απαραίτητος για να μπορέσει κάθε μαμά να πάρει μια ανάσα, να χαλαρώσει, να αποφορτιστεί από το άγχος της καθημερινότητας και να κάνει κάτι που ευχαριστεί την ίδια, προσφέροντας στη ζωή της ισορροπία.

Επειδή, βέβαια, όλα αυτά ακούγονται ωραία στην θεωρία, αλλά στην πράξη καταρρέουν μπροστά στις απαιτήσεις της δουλειάς, τις υποχρεώσεις του νοικοκυριού και τις ανάγκες του παιδιού, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας:

Κάντε έναν καλό προγραμματισμό. Ο προσωπικός χρόνος δεν θα βρεθεί ποτέ από μόνος του, αλλά θα πρέπει να τον δημιουργήσετε εσείς, γι’ αυτό οργανώστε έτσι την εβδομάδα σας, ώστε να εξοικονομήσετε κάποιες ώρες και για τον εαυτό σας.

Δεχτείτε την βοήθεια που σας προσφέρεται. Αν υπάρχουν άνθρωποι εμπιστοσύνης, π.χ. γιαγιάδες, που μπορούν και θέλουν να κρατήσουν το παιδί, δεν είναι καθόλου κακό να δεχτείτε την βοήθεια τους.

Μοιραστείτε τις υποχρεώσεις με τον σύντροφο σας. Καλό θα είναι να μοιράσετε τα βάρη της κοινής σας ζωής, ώστε να βρείτε προσωπικό χρόνο και οι δυο σας.

Εκμεταλλευτείτε τον προσωπικό σας χρόνο σας, όπως σας αρέσει. Μην κοιτάτε τι κάνουν οι άλλες μαμάδες, αλλά κάντε αυτό που σας ευχαριστεί περισσότερο και θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα, π.χ. γυμναστήριο, κομμωτήριο, μια βόλτα στα μαγαζιά, καφεδάκι με φίλες κλπ.

Μην νιώθετε ενοχές. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό, αν θέλετε πραγματικά αυτό ο χρόνος να λειτουργήσει προς όφελος σας. Μη νιώθετε τύψεις, μην κοιτάζετε συνεχώς το ρολόι, μην αγωνιάτε αν το παιδί είναι καλά. Δεν κάνετε κάτι κακό, αντίθετα δίνετε στο εαυτό σας μια ευκαιρία να χαλαρώσει και να γυρίσει πίσω πιο ήρεμη και ανανεωμένη.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!