Βάλε το νήπιο στην κουζίνα
Βάλε το νήπιο στην κουζίνα


 

Είναι εύκολο να δώσετε στα νήπια ένα κινητό ή ένα tablet για να τα κρατήσετε απασχολημένα όσο μαγειρεύετε στην κουζίνα. Αντί όμως να τα αφήσετε να περάσουν κι άλλες ώρες μπροστά από οθόνες, ίσως θα μπορούσατε να αξιοποιούσατε την βοήθειά τους, εξοικειώνοντάς τα ταυτόχρονα με τον κόσμο της μαγειρικής.

Νήπια, οι καλύτεροι βοηθοί
Μερικοί τρόποι που τα νήπια μπορούν να σας βοηθήσουν στην κουζίνα, χωρίς να προκαλέσουν χάος, περιλαμβάνουν:

Βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους
Αφού επιστρέψετε από τις αγορές σας, αφήστε τα παιδιά να τοποθετήσουν κάθε τρόφιμο στο ντουλάπι ή το συρτάρι που πρέπει να πάει. Αυτή η πρακτική θα τα βοηθήσει να μάθουν που πηγαίνει κάθετι αλλά και γιατί. Μπορείτε επίσης να της μάθετε τα ονόματα και τα χρώματα από τα τρόφιμα.

Επίσης, μπορείτε να αφήσετε πολλά αντικείμενα στο νήπιο σας για να σας βοηθήσουν με την προετοιμασία του φαγητού. Μπορεί να είναι μια εκπαιδευτική, διασκεδαστική και διαδραστική εμπειρία.

Σεφ… τους σκούφους σας
Το πρώτο βήμα που πρέπει να διδάξετε κατά την προετοιμασία του φαγητού είναι το πλύσιμο των χεριών. Μετά από αυτό, αφήστε το παιδί σας να σας βοηθήσει με απλές δραστηριότητες προετοιμασίας. Αφήστε το να κόψει το μαρούλι με τα χέρια του ή να ανακατέψει το καλαμπόκι.

Άλλες απλές δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

Ξέπλυμα λαχανικών και φρούτων.
Λιώσιμο πατάτας.
Πασπάλισμα με μπαχαρικά ή αλάτι, ελέγχοντας πάντα την ποσότητα.

Μαθηματικά και στην κουζίνα
Χρειάζεται η συνταγή σας μισό φλιτζάνι αλεύρι ή ένα κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα; Βγάλτε τα φλιτζάνια από τα ντουλάπια σας και αφήστε το παιδί να υπολογίσει και να μετρήσει τις ποσότητες που θα χρειαστείτε.

Ωστόσο, το παιδί σας μπορεί να είναι πολύ μικρό για να καταλάβει τη μαθηματική έννοια των τετάρτων φλιτζανιών και μισών κουταλιών. Έτσι, μπορείτε να τους βοηθήσετε με τη μέτρηση.

Ώρα για ανακάτεμα
Μπορείτε να καθίσετε και να μιλήσετε με τα παιδιά σας διδάσκοντάς τους πώς μπορούν να φτιάξουν ένα smoothie ή οτιδήποτε συνδυάζετε. Μπορείτε να τα αφήσετε να βάλουν στο μπλέντερ πράγματα όπως μια χούφτα σπανάκι, μια σέσουλα αβοκάντο, κομμάτια φρούτων ή δύο φλιτζάνια γάλα. Όλα εξαρτώνται από το τι συνδυάζετε.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!