Βιταμίνη C για μαμά και μωρό!
Βιταμίνη C για μαμά και μωρό!


Κάθε γονιός θέλει να βοηθά και να προστατεύει τα παιδιά του. Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που μπορούν να διασφαλίσουν, ειδικά κατά τους πρώτους μήνες, είναι τα μωρά να τρέφονται σωστά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C.

Βιταμίνη C «υπερδύναμη» υγείας
Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως η βιταμίνη της ζωής και όχι αδίκως, αφού είναι πολλές οι ευεργετικές της ιδιότητες για τον οργανισμό.

Ένα από τα βασικότερα οφέλη της είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, με τις μελέτες να αποδεικνύουν ότι η επαρκής καθημερινή πρόσληψη βιταμίνης C μας βοηθά να αρρωσταίνουμε λιγότερο από ιώσεις ή κρυολογήματα.

Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, παράγει κολλαγόνο και ενισχύει το ανοσοποιητικό, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το μωρό, που βρίσκεται ακόμα στα αναπτυξιακά στάδια της ζωής του. Δεδομένου ότι είναι κάτι που το σώμα δεν παράγει, η βιταμίνη C προσλαμβάνεται από τα μωρά μέσω φρούτων και λαχανικών, του μητρικού γάλακτος ή και της φόρμουλας. Εάν η μαμά καταναλώνει περίπου δύο φρούτα ημερησίως, τότε πιθανότατα λαμβάνει επαρκή ποσότητα βιταμίνης C.

Που θα την βρείτε;
Είναι γνωστό ότι η βιταμίνη C βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στα πορτοκάλια αλλά «κρύβεται» και σε ορισμένα ακόμα τρόφιμα, όπως:

Πιπεριές τσίλι.
Παπάγια.
Kale.
Μάνγκο.
Ανανάς.
Καλαμπόκι.
Καρότο.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!