1 στις 5 μαμάδες δέχεται παρατήρηση για θηλασμό σε δημόσιο χώρο
1 στις 5 μαμάδες δέχεται παρατήρηση για θηλασμό σε δημόσιο χώρο


Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση τελευταία σε περιστατικά παρενόχλησης μαμάδων που θηλάζουν σε δημόσιους χώρους από αγνώστους που δεν συμφωνούν με αυτό.

Η έρευνα έγινε για λογαριασμό εταιρείας γυναικείων ειδών περιποίησης και τα αποτελέσματα οδηγούν σε μερικά πολύ δυσάρεστα συμπεράσματα. Το 52% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι οι περαστικοί τις καρφώνουν με το βλέμμα τους όποτε θηλάζουν δημόσια, το 24% ότι έχουν δεχτεί παρατήρηση για να «σκεπαστούν» και το 22% ότι τις έχουν φωτογραφήσει χωρίς τη θέλησή τους κι έχουν δεχτεί αρνητικά σχόλια.

Η αύξηση στα περιστατικά πυο αναφέρονται σε σχέση με παλιότερες έρευνες είναι της τάξης του 266%, κάτι που δικαιολογεί το γεγονός ότι το 53% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι έχουν κλειστεί στο αυτοκίνητο για να θηλάσουν χωρίς να τις ενοχλήσει κάποιος περαστικός.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, μάλιστα, τα χειρότερα μέρη για να θηλάσει μια γυναίκα δημοσίως αναδείχθηκαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (43%), τα επαγγελματικά μίτινγκ (43%) και τα γυμναστήρια (40%).

«Ήμουν σε ένα εστιατόριο, έτρωγα και τάιζα τον γιο μου παράλληλα κι ένας άντρας μου είπε να σκεπαστώ, επειδή, λέει, αυτό που κάνω δεν αφήνει τους άλλους να απολαύσουν το φαγητό τους», σημείωσε μια γυναίκα στο πεδίο του ερωτηματολογίου με τις προσωπικές μαρτυρίες, «Ήμουν τρομερά στρεσαρισμένη εκείνη τη μέρα και δεν είχα κουράγιο να του απαντήσω. Με έριξε απίστευτα η επίθεσή του.»

Ευτυχώς, η έρευνα είχε και θετικά σημεία. 35% των γυναικών που θηλάζουν αυτόν τον καιρό δήλωσαν ότι έχουν δεχτεί ενθαρρυντικά σχόλια και νεύματα από περαστικούς, κάτι που δε συνέβαινε παλιότερα σύμφωνα πάντα με τις έρευνες. Το ίδιο ποσοστό δήλωσε, επίσης, ότι έχειδιευκολυνθεί από το προσωπικό στα καταστήματα όπου επέλεξε να θηλάσει.

Η υπεύθυνη της εταιρείας που χρηματοδότησε την έρευνα, δήλωσε ότι «σε έναν κόσμο που οι θηλάζουσες μητέρες πρέπει να σκεπάζονται για να μην υπόκεινται σε λεκτική και άλλου είδους παρενόχληση από περαστιούς, ίσως πρέπει να δημιουργήσουμε δημόσιους χώρους ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, με σχετική σήμανση για όσους “ενοχλούνται”. Ως κοινωνία πρέπει να βρούμε τρόπους να ενθαρρύνουμε περισσότερες γυναίκες να θηλάζουν, αντί να τις αποθαρρύνουμε με τη συμπεριφορά μας».

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!