Παιδιά και χρήματα
Παιδιά και χρήματα


ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ
Μπορείτε να τους εξηγήσετε ότι κάποιοι κερδίζουν περισσότερα χρήματα από κάποιους άλλους. Υπάρχουν παραδείγματα γύρω σας και μπορείτε να το κάνετε, χωρίς να τους προκαλέσετε ψυχολογικό πρόβλημα. Είναι η αλήθεια, άλλωστε. Μπορεί ο συμμαθητής του δίπλα να έχει ολοκαίνουργια τσάντα στο σχολείο ή να φορά κάθε μήνα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια, αλλά αυτό δεν γίνεται πάντα και παντού.

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ
Μάθετέ τα ότι δεν εξαρτώνται τα πάντα από το πόσα χρήματα έχει κανείς στο πορτοφόλι και τον λογαριασμό του στην τράπεζα. Υπάρχουν αγαθά στη ζωή, όπως η αγάπη και η υγεία, που δεν έχουν αντίτιμο σε €υρώ. Σκεφτείτε πως κάθε φορά, που αρρωσταίνει, δεν γίνεται αυτό λόγω οικονομικού προβλήματος. Αναλογιστείτε ότι για μία αγκαλιά σας δεν ζητάτε τίποτα ως αντάλλαγμα.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ
Δώστε τους να καταλάβουν ότι κανένας δεν μπορεί να ξύσει τον τοίχο και να πέσουν χαρτονομίσματα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι για να κερδίσει κάποιος χρήματα πρώτα πρέπει να εργαστεί. Ενθαρρύνετέ τα να αγαπήσουν την εργασία και να μην τη βλέπουν ως αγγαρεία. Επιβραβεύστε το (όχι με χρήματα), όταν σας βοηθά σε μία δουλειά ή όταν ακολουθεί τις οδηγίες σας.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ «ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ»
Μάθετέ τα τον ρόλο της αποταμίευσης και της εξοικονόμησης. Δώστε τους να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να σπαταλούν όσα χρήματα υπάρχουν στον κουμπαρά τους και πως το ακριβό δεν είναι πάντοτε και το καλύτερο. Μάθετέ το να κρατά τα ρέστα από τα ψώνια και να τα βάζει στον κουμπαρά του. Αφήστε το να αγοράσει ένα παιχνίδι με τα λιγοστά νομίσματα, που έχει στον κουμπαρά του.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!