Γιατί η νηπιακή είναι η καλύτερη ηλικία;
Γιατί η νηπιακή είναι η καλύτερη ηλικία;


Αναμφισβήτητα τα μωρά είναι υπέροχα. Ακόμα και για κάποιον που δεν είναι γονιός, η εικόνα ενός μικρού πλάσματος που κοιμάται αμέριμνο στο καρότσι του ή χαμογελάει στην αγκαλιά της μαμάς του, σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη.

Όσο, όμως, κι αν μας αρέσουν τα μωρά, πρέπει να παραδεχτούμε ότι χαιρόμαστε πολύ να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν, καθώς μαζί με την βρεφική ηλικία αποχαιρετούμε και κάποια όχι και τόσο ευχάριστα πράγματα:

"Αντίο" νυχτερινό ξύπνημα. Θυμάστε τον πρώτο καιρό που το μωράκι σας ξύπναγε δυο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να το ταΐσετε; Πολλοί γονείς αναφέρουν ότι κατάφεραν να κοιμηθούν μια ολόκληρη νύχτα χωρίς διακοπή σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τη γέννηση του μωρού τους.
"Αντίο" μπιμπερό. Μπιμπερό, αποστειρωτές, θερμός με ζεστό νερό ή θερμαντήρες ήταν κομμάτια της καθημερινής ρουτίνας, τουλάχιστον για τις μητέρες που δεν θήλαζαν.
"Αντίο" πάνες. Αργά ή γρήγορα όλα τα παιδάκια κόβουν την πάνα, δίνοντας εκτός των άλλων και μια ανάσα στον οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας.
"Αντίο" τσάντα ...εκστρατείας. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας τη γνωστή τσάντα με τα απαραίτητα ( πάνες, πιπίλες, μπιμπερό, αλλαξιά ρούχα, παιχνίδια κλπ), ακόμα και για την πιο μικρή έξοδο.
"Αντίο" στον βρεφικό εξοπλισμό. Relax, αλλαξιέρα, πάρκο, καρότσι, στράτα και ένα σωρό άλλα πράγματα, μάλλον δεν θα σας λείψουν καθόλου και θα απελευθερώσουν πολύτιμο χώρο στο σπίτι σας.

Και αν συνηθίζετε να αναπολείτε εκείνες τις πρώτες τρυφερές στιγμές με το μωράκι σας, σκεφτείτε ότι σήμερα έχετε ένα νήπιο που μιλά, περπατά, επικοινωνεί, ρωτά, παίζει, χορεύει, τραγουδάει, κολυμπάει και γενικά είναι έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο. Με λίγη βοήθεια από εσάς φυσικά!

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!