Η έκθεση των μωρών στα social media
Η έκθεση των μωρών στα social media


Οι νέοι γονείς, παρασυρόμενοι από την αγάπη που νιώθουν για τα παιδιά τους και τον ενθουσιασμό τους για τα κατορθώματα τους, έχουν την τάση να μοιράζονται πολλές στιγμές της καθημερινότητας των μικρών τους στα social media.

Μάλιστα, ακόμα και γεγονότα, που κάτω από άλλες συνθήκες, θα σκέφτονταν πριν τα πουν στους φίλους τους, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να τα κοινοποιήσουν μέσω internet.

Και μπορεί η γέννηση ενός παιδιού ή κάποιο σημαντικό ορόσημο της ανάπτυξης του, όπως τα πρώτα του βήματα, να είναι κάτι που ένας γονιός επιθυμεί να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους, ωστόσο πολλοί γονείς χάνουν το μέτρο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γονέων που αναρτούν στις προσωπικές τους σελίδες καθημερινά φωτογραφίες των παιδιών τους και στοιχεία ακόμα και για μικρά, ασήμαντα πράγματα.

Ωστόσο, η υπερέκθεση των μικρών παιδιών στα social media μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλειά τους. Ένα παιδί είναι πιθανόν εύκολα να γίνει στόχος, καθώς για παράδειγμα μια φωτογραφία του μπορεί μέσω συνεχόμενων κοινοποιήσεων και likes να φτάσει ακόμα και σε επικίνδυνα άτομα. Οι γονείς θεωρούν ότι μοιράζονται προσωπικές στιγμές των παιδιών τους με τους φίλους τους, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η λέξη φίλος στο facebook έχει λίγο διαφορετική σημασία.

Πριν, λοιπόν, μοιραστείτε την επόμενη φωτογραφία του παιδιού σας, καλό θα είναι να προσέξετε τα εξής:
-Σκεφτείτε πριν κοινοποιήσετε.
-Μην κοινοποιείτε πολύ προσωπικά στοιχεία του παιδιού σας.
-Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας.
-Μην αποδέχεστε άκριτα όλα τα αιτήματα φιλίας.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!