Οι πιο άνετες στάσεις για το θηλασμό
Οι πιο άνετες στάσεις για το θηλασμό


Πολλές μανούλες ξαφνιάζονται δυσάρεστα όταν συνειδητοποιούν ότι ο θηλασμός δεν προκύπτει πάντα με ευκολία. Σε ορισμένες περιπτώσεις το μωρό μπορεί να δυσκολεύεται να βρει… τον δρόμο του, ενώ άλλες φορές είναι οι ίδιες που ταλαιπωρούνται περισσότερο από όσο περίμεναν. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι σε λίγο καιρό και οι δύο θα έχετε συνηθίσει και τότε όλα θα είναι όσο μαγικά τα είχατε φανταστεί. Μέχρι τότε, το να βρείτε τη σωστή θέση μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά.

 

 

Ξαπλωμένη στο πλάι

Αφού ξαπλώσετε, τοποθετήστε το στόμα του μωρού στην ευθεία της ρώγας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια για να στηρίξετε την πλάτη και το λαιμό σας. Πρόκειται για ακόμη μία θέση που συχνά βοηθά μετά την καισαρική τομή.

Ανάσκελα

Είναι η ιδανική θέση για την πρώτη φορά που θα επιχειρήσετε να θηλάσετε. Ανασηκωθείτε ελαφρώς στο κρεβάτι βάζοντας κάτω από την πλάτη σας ένα μαξιλάρι και τοποθετήστε το μωρό στο στήθος ή την κοιλιά σας. Κατά πάσα πιθανότητα, το ένστικτό του θα το ωθήσει να κινηθεί από μόνο του προς το στήθος σας! Η συγκεκριμένη θέση απαιτεί και τη λιγότερη στήριξη εκ μέρους σας, καθώς η βαρύτητα θα αναλάβει τη σκληρή δουλειά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χέρι σας για να βελτιώσετε τη θέση του στήθους σας ή – όταν το μωρό σας αρχίσει να τα καταφέρνει καλύτερα μόνο του – να απολαύσετε μερικά πολύτιμα λεπτά ηρεμίας και χαλάρωσης. Αν έχετε κάνει καισαρική, δοκιμάστε να τοποθετήσετε το μωρό οριζόντια πάνω από τον ώμο σας προκειμένου να προστατεύσετε την τομή σας.

Κράτημα «τσάντας»

Το μωρό βρίσκεται στη μία πλευρά του σώματός σας, με τον κορμό και τα πόδια του να συγκρατούνται κάτω από το μπράτσο σας. Ο πήχης σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «μαξιλάρι» για το κεφάλι του. Αυτή η θέση διευκολύνει τις μητέρες που έχουν γεννήσει με καισαρική, καθώς περιορίζει σημαντικά το βάρος που πέφτει στην περιοχή του στήθους και της κοιλιάς. Παράλληλα προσφέρει πολύ καλή στήριξη για το κεφάλι του βρέφους.

Αγκαλιά

Όταν θηλάζετε το μωρό από το αριστερό σας στήθος το κρατάτε με το ίδιο χέρι και αντίστροφα. Το κεφάλι του ακουμπά στο άνοιγμα του αγκώνα σας και το μπράτσο σας στηρίζει την πλάτη και το λαιμό του. Το στήθος του ακουμπά στο δικό σας.

Διαγώνια αγκαλιά

Χρησιμοποιείτε το αντίστροφο χέρι από το στήθος με το οποίο θηλάζετε προκειμένου να στηρίξετε το μωρό, ενώ κρατάτε με την παλάμη σας το κεφάλι και το λαιμό του. Αυτή η θέση σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το άλλο σας χέρι για να τοποθετείτε πιο σωστά το στήθος σας και να το καθοδηγείτε.

Πειραματισμοί

Κρατήστε στο μυαλό σας ότι το κεφάλι, οι ώμοι και η λεκάνη του μωρού πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα και ότι εσείς θα πρέπει πάντα να αισθάνεστε άνετα. Από εκεί και έπειτα, είστε ελεύθερη να δοκιμάσετε ό,τι λειτουργεί καλύτερα στην περίπτωσή σας, ακόμη και αν είναι ασυνήθιστο. Αν το στήθος σας πονάει, το μωρό δεν καταφέρνει να τραφεί σωστά ή αισθάνεστε ενοχλήσεις στα χέρια από το κράτημα του μωρού, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε μία νέα στάση. Άλλες αιτίες για πειραματισμό είναι η ανάπτυξη του βρέφους, η μεγαλύτερη άνεση που αισθάνεστε με τη διαδικασία αλλά και το μέρος όπου βρίσκεστε την ώρα του θηλασμού.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!