Γυαλιά ηλίου για παιδιά: τα κριτήρια επιλογής
Γυαλιά ηλίου για παιδιά: τα κριτήρια επιλογής


Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε γυαλιά ηλίου για το παιδί;

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητο αξεσουάρ τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς προστατεύουν τα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Τα παιδιά μάλιστα, έχουν μικρότερη ποσότητα χρωστικής στην ίριδα του ματιού, με αποτέλεσμα η ακτινοβολία του ήλιου να είναι για αυτά ακόμα πιο επικίνδυνη.

Από ποια ηλικία πρέπει το παιδί να φοράει γυαλιά ηλίου;
Μέχρι και τον έκτο μήνα, θεωρείται απαγορευτική η έκθεση του βρέφους στον ήλιο. Από εκεί κι έπειτα, οι βόλτες εκτός σπιτιού και οι εξωτερικές δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει το μωρό, γίνονται περισσότερες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή είναι και η κατάλληλη ηλικία για να βάλει το παιδί τα πρώτα του γυαλιά ηλίου.

Τι πρέπει να προσέξετε στην αγορά των γυαλιών ηλίου του παιδιού
Σίγουρα στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα εντυπωσιακά σχέδια, ωστόσο το βασικό κριτήριο θα πρέπει να είναι η ποιότητα. Πιο συγκεκριμένα:

Οι φακοί των γυαλιών θα πρέπει να απορροφούν το 100% της υπεριώδους ακτινοβολίας
Το πρώτο που πρέπει να προσέξετε στα γυαλιά ηλίου είναι ο φακός. Οι φακοί των γυαλιών ηλίου του παιδιού θα πρέπει να είναι οργανικοί για να μη σπάνε και να απορροφούν το 100% όλου του φάσματος της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας (UV). Οι φακοί αυτού είδους φακούς έχουν συνήθως μία σχετική ένδειξη, όπως ένα αυτοκόλλητο ή μία ετικέτα.

Αγοράζετε τα γυαλιά ηλίου του παιδιού μόνο από καταστήματα με οπτικά
Σίγουρα θα δείτε διάφορα χαριτωμένα σχέδια και σε άλλα καταστήματα με βρεφικά είδη, η ποιότητα όμως δεν θα είναι η ίδια. Επιπλέον, σε ένα κατάστημα οπτικών, οι εξειδικευμένοι υπάλληλοι θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και τις ανάγκες του.

Επιλέξτε με προσοχή τον σκελετό
Μπορεί όπως αναφέρουμε και παραπάνω, η ποιότητα του φακού να είναι το πιο σημαντικό στα γυαλιά ηλίου, με την ίδια προσοχή όμως θα πρέπει να επιλέξετε και τον σκελετό. Προτιμήστε κάποιον σκελετό ανθεκτικό, ελαφρύ με ελαστικούς βραχίονες και χωρίς πολλές γωνίες. Ο σκελετός είναι σημαντικό να εφαρμόζει σωστά στο πρόσωπο του παιδιού, χωρίς να είναι πολύ μεγάλος ή να το πιέζει.

Αφήστε το παιδί να διαλέξει
Εάν το παιδί είναι λίγο μεγαλύτερο, μπορεί να διαλέξει και μόνο του το σχέδιο που προτιμά. Έτσι, θα τα φορά περισσότερο και δεν θα θέλει να τα αποχωριστεί.

Πηγή: Mothersblog.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!