Το μασάζ του μωρού
Το μασάζ του μωρού


Καθώς κάνουμε μασάζ στο μικρό μας, τόσο εμείς όσο κι εκείνο θα γεμίσουμε ευχάριστα συναισθήματα, χάρη στην αύξηση των επιπέδων της ωκυτοκίνης, της λεγόμενης «ορμόνης της αγάπης». Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής φροντίζουμε να κοιτάμε το μωρό μας στα μάτια, να του μιλάμε ή να του τραγουδάμε ώστε να ενισχύσουμε τη μεταξύ μας σχέση και να το κάνουμε να νιώσει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μάλιστα, η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τη σχέση του μπαμπά με το μωρό, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συνδεθούν. Αυτά όμως δεν είναι τα μόνο οφέλη που προσφέρει το μασάζ. Παράλληλα:

Ενισχύει την ανάπτυξη του μωρού
Ββοηθά στη ψυχο-συναισθηματική αλλά και σωματική ανάπτυξη των βρεφών, ενώ παράλληλα τα ηρεμεί.

Ανακουφίζει το μωρό
Το απαλό μασάζ στην κοιλίτσα του μωρού μπορεί να ανακουφίσει τα μωρά που αντιμετωπίζουν δυσκοιλιότητα. Βέβαια, αν το μωρό μας έχει δυσκοιλιότητα, απευθυνόμαστε πρώτα στον παιδίατρο, ώστε να μας συμβουλεύσει σχετικά.

Αναβαθμίζει τον ύπνο του
Όπως το μασάζ χαλαρώνει εμάς και μας προετοιμάζει για έναν ποιοτικό ύπνο, έτσι καθησυχάζει και το μωρό μας. Γι’ αυτό μπορούμε να εντάξουμε το μασάζ στη ρουτίνα του μικρού μας πριν τον ύπνο, φροντίζοντας να επιλέγουμε κινήσεις που δεν το αφυπνίζουν.

Tips που θα σας φανούν χρήσιμα
-Επιλέγουμε ένα προϊόν κατάλληλο για το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα.
-Βρίσκουμε τη σωστή στιγμή. Βεβαιωνόμαστε πρώτα ότι το μωρό μας έχει διάθεση, αφού αν είναι εκνευρισμένο μπορεί να μη βρει απολαυστική τη διαδικασία.
-Ξεκινάμε τη διαδικασία για λίγα λεπτά και σταδιακά αυξάνουμε τον χρόνο του, ώστε το μικρό μας να έχει συνηθίσει την αίσθηση.
-Κάνουμε απαλές, ήπιες κινήσεις, χωρίς να ασκούμε πίεση στο σωματάκι του μωρού μας.
-Καλό είναι να κάνουμε μασάζ στο μωρό την ίδια περίπου ώρα κάθε ημέρα, ώστε να χτίσουμε σταδιακά μια ρουτίνα.

Δείτε πώς θα κάνετε μασάζ στο μωρό σας:

 

 

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!