Όταν δεν θέλει να κοιμηθεί στην κούνια
Όταν δεν θέλει να κοιμηθεί στην κούνια


Οι γονείς αφιερώνουν τόσο πολύ χρόνο στη δημιουργία μιας άνετης κούνιας για το μωρό, που είναι πραγματικά απογοητευτικό όταν συνειδητοποιούν ότι μπορεί να παίζουν σε αυτήν αλλά όχι τελικά να κοιμούνται και να ξεκουράζονται. Τα καλά νέα όμως, είναι ότι μπορείτε να αναστρέψετε την συνήθεια αυτή, βάζοντας το μωρό για ύπνο στην κούνια του δίχως διακοπές.

Τα βήματα για να κοιμηθεί το μωρό στην κούνια του
Για να κάνετε το μωρό να κοιμηθεί στην κούνια είναι σημαντικό να κάνετε την φωλίτσα τόσο άνετη και ασφαλή όσο η αγκαλιά σας. Δημιουργήστε ένα βέλτιστο περιβάλλον ύπνου για να διατηρείτε το μωρό σας ασφαλές και ζεστό. Βάλτε το μωρό σας στο κρεβάτι στην πλάτη του, σε μια σταθερή περιοχή και χωρίς χαλαρά αντικείμενα γύρω του.

Διατηρήστε το δωμάτιο ζεστό και αποφύγετε τα μαξιλάρια, τις κουβέρτες ή τα παπούτσια για να μειώσετε τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Σκεπάστε το και τυλίξτε το απαλά για να νιώσει την ασφάλεια και την άνεση, αφού το ταΐσετε εάν είναι μικρότερο από τριών μηνών. Εάν το μωράκι είναι μεγαλύτερο και αντιστέκεται, σταθείτε δίπλα από την κούνια του για μερικά λεπτά με το χέρι σας στην κοιλίτσα του για να το καταπραΰνετε.

Extra μυστικά tips
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε:

-Αποκτήστε μια λευκή μηχανή θορύβου ή μια εφαρμογή που προσομοιώνει τους ήχους της μήτρας.
-Βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός είναι σκοτεινός και χαλαρωτικός.
-Χρησιμοποιήστε κουρτίνες συσκότισης για τον ύπνο κατά την διάρκεια της ημέρας και λαμπτήρες χαμηλής ισχύος και νυχτερινά φώτα για να ελέγξετε το μωρό ή να αλλάξετε τις πάνες.
-Ταΐζετε το νεογέννητό σας κάθε 2-3 ώρες, 8-12 φορές την ημέρα.
-Κοιμηθείτε με το σεντόνι ή την κουβερτούλα του μωρού σας δύο ή τρία βράδια πριν του την δώσετε, εκ των προτέρων για να του δώσετε το άρωμα σας, το οποίο είναι οικείο και λειτουργεί ανακουφιστικά για το μωρό σας.
-Να είστε συνεπείς για να δημιουργήσετε μια ρουτίνα ύπνου. Εάν είναι δυνατόν, δοκιμάστε και διατηρήστε τη συνέπεια. Επίσης, η ρουτίνα είναι εξαιρετική για να βοηθήσετε το μωρό σας να καταλάβει τι συμβαίνει.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!