3 tips για περισσότερη ηρεμία
3 tips για περισσότερη ηρεμία


Οι γονείς πολλές φορές παρασύρονται από την ένταση τα προβλήματα της καθημερινότητας και γυρνώντας από την δουλειά κουρασμένοι, δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στα παιδιά τους. Όχι επειδή δεν τα αγαπούν ή δεν ενδιαφέρονται γι εκείνα, αλλά επειδή ψυχικά και σωματικά δεν έχουν την αντοχή πολλές φορές να το κάνουν.

Και τότε είναι που τα παιδιά για να σας τραβήξουν την προσοχή κάνουν ό,τι σκανταλιά σκεφτούν ή απλά γκρινιάζουν ασταμάτητα. Εσείς νικημένοι και απελπισμένοι καταφεύγετε στο να τους φωνάζετε. Όμως οι φωνές μπορεί να κάνουν την κατάσταση χειρότερη και να σας γεμίσουν ενοχές.

Πώς όμως θα σταματήσετε να φωνάζετε στο παιδί σας, κάθε φορά που σας βγάζει εκτός εαυτού; Αν θέλετε να μάθετε την απάντηση συνεχίστε την ανάγνωση.

Πώς να πετύχετε ηρεμία στο σπίτι;
Ακούστε με ειλικρινή κατανόηση και παρατηρήστε τα παιδιά σας

Οι αντιδράσεις τους, οι συμπεριφορές τους, όλα όσα σας λένε λεκτικά και μη, είναι μηνύματα που θέλουν σωστή αποκωδικοποίηση γιατί αλλιώς αρχίζει να δημιουργείται χάσμα στη σχέση σας. Ένα παιδί δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εργασιακό πλάνο ή προϊόν αλλά ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στη δική του ζωή

Δώστε τους ελεύθερο χρόνο

Στην τέλεια εικόνα μιας ισορροπημένης παιδικής ηλικίας, θα έπρεπε το παιδί, αφού ασχοληθεί με το σχολείο του και κάνει τα μαθήματά του, να έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να παίξει. Ποιο παιδί όμως έχει την πολυτέλεια πλέον αυτή; Τα περισσότερα παιδιά γυρνούν από το σχολείο και ξεκινούν το «μαραθώνιο» των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, ενδεικτικά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, μπαλέτο, ωδείο, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ζωγραφική κτλ.

Έχετε ένα σχέδιο για παύση

Μην περιμένετε μέχρι την επόμενη φορά που πρόκειται να χάσετε τη ψυχραιμία σας. Όταν εσείς και το παιδί σας είστε ήρεμοι, καθίστε μαζί και κάντε μια λίστα με τα πράγματα που ο καθένας από εσάς μπορεί να κάνει την επόμενη φορά που θα είστε θυμωμένοι.
Κάποια παραδείγματα που μπορείτε να βάλετε στη λίστα, είναι:

Πηγαίνετε στο άλλο δωμάτιο και πάρτε βαθιές αναπνοές

Ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι

Κάντε μια βόλτα στο σπίτι ή στην αυλή

Μυρίστε ένα λουλούδι, ένα κομμάτι φρούτου, ή ένα αιθέριο έλαιο

Παίξτε ένα παιχνίδι με το παιδί σας

Ξαπλώστε στο πάτωμα και πάρτε βαθιές αναπνοές

Τέλος να θυμάστε πως τα παιδιά, περισσότερο από οποιαδήποτε δραστηριότητα, χρειάζονται την οικογένεια τους. Και περισσότερο από το στίβο και το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης, χρειάζονται χρόνο με τους γονείς τους. Μόνο έτσι μπορούν να εξελιχθούν σε ευτυχισμένους ενήλικες.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!