Μεγάλη διαφορά ηλικίας στα αδέρφια; Κανένα πρόβλημα!
Μεγάλη διαφορά ηλικίας στα αδέρφια; Κανένα πρόβλημα!


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι μητέρες πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 24 μήνες μετά τον τοκετό και την γέννηση του παιδιού για να ξεκινήσουν εκ νέου τις προσπάθειες για να φέρουν στον κόσμο ένα ακόμα, ώστε να είναι αδέλφια.

Γιατί είναι καλό να περιμένετε
Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα της μητέρας έχει αναρρώσει πλήρως από τις δυσκολίες της προηγούμενης εγκυμοσύνης και γέννησης. Επιτρέποντας ένα διάστημα 3 ετών μεταξύ των γεννήσεων βοηθά επίσης να διασφαλιστεί η υγεία του μωρού.

Η μεγάλη ηλικιακή διαφορά ανάμεσα στα αδέλφια είναι επίσης καλή για τους γονείς, μιας και σας δίνει την πολυπόθητη ευκαιρία για ένα διάλειμμα από τα συνεχιζόμενα ξενύχτια.

Τα αδέλφια ηλικιακά μακριά..
Αρκετά είναι τα οφέλη και για τα αδέλφια όμως, που είναι ηλικιακή μακριά. Αυτά, περιλαμβάνουν:

..Κατανοούν τις αλλαγές στην οικογένεια
Όταν φέρνετε ένα νέο μέλος της οικογένειας, θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν είναι μόνο οι γονείς που θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα δυναμική της οικογένειας. Τα παιδιά επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις αλλαγές που θα φέρει ο ερχομός ενός παιδιού.

Αυτό μπορεί να είναι μια τεράστια πρόκληση για τους γονείς των μικρών παιδιών. Τα μικρά παιδιά μπορεί να χρειάζονται πολλή βοήθεια για να κατανοήσουν τις αλλαγές στο σπίτι και την οικογένεια. Η μαμά και ο μπαμπάς μπορεί να μην έχουν τόσο πολύ χρόνο να επικεντρωθούν σε αυτά, καθώς θα πρέπει να φροντίσουν και το μωρό.

Όταν το μεγαλύτερο αδελφάκι είναι πιο μεγάλο, δεν θα αντιμετωπίσετε τέτοια προβλήματα, αφού θα έχει την ωριμότητα να κατανοήσει την φύση των αλλαγών.

..Τσακώνονται λιγότερο
Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Walden, τα παιδιά που είναι πιο κοντά στην ηλικία ή έχουν μικρότερο ηλικιακό χάσμα έχουν περισσότερες εμπειρίες στην καθημερινή ζωή που είναι παρόμοιες και είναι επομένως πιο πιθανό να γίνουν ανταγωνιστικά μεταξύ τους.

Αυτό δεν είναι τόσο διαδεδομένο στα παιδιά με μεγαλύτερη ηλικιακή διαφορά, επειδή πιθανότατα θα έχουν διαφορετικές εμπειρίες ζωής σε διαφορετικές περιόδους καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Εφόσον κάνουν διαφορετικά πράγματα, είναι λιγότερο πιθανό να συγκρίνουν τη ζωή τους μεταξύ τους.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!