Για να κοιμάται το μωρό...
Για να κοιμάται το μωρό...


Ενώ τα μωρά μπορούν εύκολα να υιοθετήσουν σχετικά σταθερές συνήθειες ύπνου, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μωρό γεννιέται έτσι. Χρειάζονται συχνά λίγη βοήθεια από τους γονείς τους, αφού όπως λένε οι ειδικοί δεν υπάρχει «κακός ύπνος» παρά μόνο «κακές συνήθειες» ύπνου που μπορούν να αναστραφούν.

Μωρό και ύπνος
Μερικές από τις συνήθειες που προτείνουν οι ειδικοί για να δοκιμάσετε, περιλαμβάνουν:

Διατηρήστε μια ρουτίνα
Ένας από τους τρόπους με τους οποίους ένα μωρό μαθαίνει ότι είναι ώρα να κοιμηθεί είναι από ενδείξεις στο περιβάλλον του, οπότε μπορείτε περίπου μισή ώρα πριν τον ύπνο, να χαμηλώσετε τους ήχους και τα φώτα.

Ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητος, τόσο για τα μωρά όσο και για τους ενήλικες, καθώς συμβάλλει στην ρύθμιση στο εσωτερικό μας ρολόι, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Νωρίτερα όχι αργότερα
To timing είναι εξίσου σημαντικό με την συνεπή ρουτίνα. Όταν το μωρό φτάσει την όγδοη εβδομάδα, τότε η μελατονίνη αυξάνεται, βοηθώντας το παιδί να νυστάζει «φυσικά» μόλις πέσει ο ήλιος. Αν το κρατήσετε ξύπνιο μέχρι αργά τότε θα αντιμετωπίσουν υπερένταση και θα είναι δυσκολότερο για αυτά να κοιμηθούν.

Ένα προειδοποιητικό σημάδι υπνηλίας είναι όταν το μωρό σας ηρεμεί, είναι λιγότερο δραστήριο, έχει βαρεθεί ή κοιτάζει μακρυά. Τότε αδράξτε την ευκαιρία και βάλτε το να κοιμηθεί.

Μην το σκέφτεστε υπερβολικά
Έχετε πίστη ότι το μωρό σας θα υιοθετήσει σταδιακά καλές συνήθειες ύπνου. Να θυμάστε ότι οι πρώτοι τέσσερις μήνες μαζί του αποτελούν μια περίοδος προσαρμογής τόσο για εσάς όσο και για εκείνο, οπότε δώστε του λίγο χρόνο.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!