4+1 tips για τη φροντίδα του δέρματος του μωρού
4+1 tips για τη φροντίδα του δέρματος του μωρού


Ακόμη και ένα μωράκι μπορεί να ξεφλουδίζει κατά τόπους, να είναι υπερευαίσθητο και να κοκκινίζει ή να παρουσιάζει ερύθημα και δυσχρωμίες. Ορίστε λοιπόν πώς θα φροντίσετε σωστά το δέρμα του μωρού σας.

Πέντε κανόνες για να φροντίσετε σωστά το δέρμα του μωρού σας
Μην το παρακάνετε με το μπάνιο
Αν παρατηρήσετε ότι η επιδερμίδα του μωρού σας αντιδρά στο καθημερινό μπάνιο, τότε μειώστε τη συχνότητά του. Σύμφωνα με κάποιους παιδιάτρους, 3-4 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Ο λόγος είναι ότι το πολύ συχνό αφρόλουτρο ενδεχομένως να αφαιρεί τα πολύτιμα φυσικά έλαια που εκκρίνει η βρεφική επιδερμίδα για να προστατεύεται από τους εξωγενείς απειλητικούς παράγοντες.

Επιλέξτε τις κατάλληλες για τη βρεφική επιδερμίδα συνθέσεις
Αν και εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρεφικά καλλυντικά, δεν ισχύει το αντίστροφο. Δηλαδή δεν πρέπει να εφαρμόζετε σε ένα μωρό τα δικά σας σαμπουάν και αφρόλουτρα. Επιλέξτ τις κατάλληλες βρεφικές συνθέσεις και διαβάστε τα συστατικά της καθεμιάς προκειμένου να ξέρετε τι ακριβώς εφαρμόζετε στο παιδί σας. Έχετε κατά νου ότι κάποια παιδικά αφρόλουτρα ή σαπούνια δεν κάνουν τόσο πλούσιο αφρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερη ποσότητα. Αντιθέτως, σημαίνει ότι δεν περιέχουν τους χημικούς αφρίζοντες παράγοντες, πράγμα που εύλογα είναι καλό.

Καθαρίστε καλά τις πτυχώσεις του δέρματός του
Για να αποφύγετε τους ερεθισμούς, τις κοκκινίλες και το ξεφλούδισμα, βεβαιωθείτε ότι οι «δίπλες» που κάνει συχνά η επιδερμίδα του μικρού σας είναι απολύτως στεγνές. Τους καλοκαιρινούς μήνες που κάνει ζέστη, φροντίστε να τις καθαρίζετε συχνά με μωρομάντιλο. Να θυμάστε ότι οι κοκκινίλες είναι φυσιολογικές και φεύγουν εξίσου γρήγορα όπως εμφανίζονται. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στην επιδερμίδα του μωρού ή ότι οι κοκκινίλες επιμένουν, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.

Μην ξεχνάτε το βρεφικό ενυδατικό γαλάκτωμα
Μετά το μπανάκι του και αφού έχετε ταμπονάρει το σώμα του, απλώστε μια ενυδατική λοσιόν που θα σφραγίσει την υγρασία στο εσωτερικό της. Επιπλέον, αν η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι ξηρή λόγω του κλιματισμού, φροντίστε να την ανανεώνετε συνεχώς με φρέσκο αέρα και επενδύστε σε έναν υγραντήρα.

Φροντίστε το δερματάκι του κατά την αλλαγή πάνας
Η αλήθεια είναι ότι, όσο σχολαστικοί και αν είστε, τους ερεθισμούς δεν θα τους αποφύγετε, αφού το ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα των γλουτών ερεθίζεται εύκολα εξαιτίας της υγρασίας και της τριβής με την πάνα. Φροντίστε να επιλέγετε πάνες που ταιριάζουν στο μέγεθος του μωρού σας, να καθαρίζετε την περιοχή με καθαριστικό υγρό που δεν χρειάζεται ξέπλυμα ή με μωρομάντιλα, να στεγνώνετε καλά τις πτυχές της επιδερμίδας για να απομακρυνθεί η υγρασία και στη συνέχεια να απλώνετε προληπτικά προστατευτική κρέμα. Σε περίπτωση ερεθισμού της περιοχής, αφήστε τη γυμνή όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα και έπειτα εφαρμόστε μια ενισχυμένη βρεφική σύνθεση που αναπλάθει το δέρμα.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!