Χρειάζεται φόρμουλα το νεογέννητο;
Χρειάζεται φόρμουλα το νεογέννητο;


Το βρεφικό γάλα, γνωστό και ως φόρμουλα αποτελεί μια θρεπτική εναλλακτική λύση για το μητρικό γάλα. Η σίτιση του νεογέννητου με το μπιμπερό μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και εξοικονόμηση δυνάμεων, μιας και ο θηλασμός.. αποτελεί μεγάλη δέσμευση για την νέα μαμά.

Τα υπέρ της φόρμουλας
Επειδή τα μωρά χωνεύουν τη φόρμουλα πιο αργά από το μητρικό γάλα, ένα μωρό που παίρνει βρεφικό γάλα, μπορεί να μην πεινάει τόσο συχνά όσο θα πεινούσε αν θα θήλαζε και μπορεί να χρειαστεί και λιγότερη ποσότητα για να χορτάσει.

Η διατροφή με φόρμουλα μπορεί επίσης να διευκολύνει τη σίτιση του μωρού στο κοινό και επιτρέπει στον πατέρα και τα άλλα μέλη της οικογένειας να βοηθήσουν στη σίτιση του μωρού, κάτι που μπορεί να ενισχύσει τη σύνδεση μαζί του.

Τι πρέπει να προσέξετε
Ακριβώς όπως ο θηλασμός έχει τις μοναδικές απαιτήσεις του, το ίδιο ισχύει και για το μπιμπερό. Η διατροφή με μπιμπερό απαιτεί οργάνωση και προετοιμασία, ειδικά αν θέλετε να βγείτε έξω με το μωρό σας.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή φόρμουλα και ότι το μπουκάλι του μωρού είναι έτοιμο και καθαρό για να χρησιμοποιηθεί. Μερικές ακόμα οδηγίες, που θα σας βοηθήσουν, περολαμβάνουν:

-Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες στην ετικέτα κατά την προετοιμασία του βρεφικού γάλακτος.
-Μπουκάλια που αφήνονται έξω από το ψυγείο για περισσότερο από 1 ώρα και οποιαδήποτε φόρμουλα απομένει στο μπουκάλι που δεν τελειώνει το μωρό πρέπει να απορρίπτεται.
-Τα παρασκευασμένα μπουκάλια της φόρμουλας πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο έως και 24 ώρες και μπορούν να ζεσταθούν προσεκτικά λίγο πριν από τη σίτιση.
-Δεν χρειάζεται να ζεσταίνετε τη φόρμουλα, αλλά τα περισσότερα μωρά το προτιμούν.
-Ένα μπουκάλι με φόρμουλα μπορεί να ζεσταθεί κρατώντας το σε τρεχούμενο ζεστό νερό ή τοποθετώντας το σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!