Το «δέσιμο» με το μωρό
Το «δέσιμο» με το μωρό


Η βαθύτερη σύνδεση με το μωρό είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξή του. Τα περισσότερα μωράκια, ήδη από τις πρώτες μέρες, που θα τα φέρετε σπίτι είναι έτοιμα να «δεθούν» μαζί σας, οπότε γιατί να μην «δεθείτε» κι εσείς με αυτά;

Θα «δεθείτε» άμεσα ή σταδιακά;
Αν και η πρόθεση κάθε γονιού είναι να βρεθεί κοντά στο παιδί ήδη από τις πρώτες στιγμές της ζωής του, ορισμένες φορές οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας και το άγχος που συντροφεύει την φροντίδα του παιδιού μπορεί να «κλέψει» λίγο από την μαγεία της βαθύτερης σύνδεσης.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η βαθύτερη σύνδεση αποτελεί μια διαδικασία, που λαμβάνει χώρα όχι μόνο σε λίγα λεπτά αλλά θέλει χρόνο και συγκεκριμένα δεν μπορεί να περιοριστεί σε συγκεκριμένες ώρες, μέρες ή μήνες.

Για πολλούς γονείς, η σύνδεση είναι ένα υποπροϊόν της καθημερινής φροντίδας. Μπορεί να μην γνωρίζετε καν ότι συμβαίνει μέχρι να παρατηρήσετε το πρώτο χαμόγελο του μωρού σας και ξαφνικά να συνειδητοποιήσετε ότι είστε γεμάτοι αγάπη και χαρά.

Πώς «δένεται» το μωρό μαζί σας;
Στην περίπτωση του νέου μπαμπά και της νέας μαμάς, μπορεί να χρειαστείτε λίγο χρόνο προκειμένου να καταλάβετε τον νεογέννητό σας και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθεί να αλληλεπιδράσει μαζί σας. Μερικοί από αυτούς, περιλαμβάνουν:

-Η αφή γίνεται μια πρώιμη γλώσσα καθώς τα μωρά ανταποκρίνονται στην επαφή με το δέρμα. Είναι καταπραϋντικό τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας, προωθώντας παράλληλα την υγιή ανάπτυξη του μωρού.
-Η επαφή μεταξύ των ματιών παρέχει ουσιαστική επικοινωνία σε κοντινή απόσταση.
-Το μωρό μπορεί να σας παρακολουθεί όσο κινείστε στο σπίτι.
-Το μωρό μπορεί να προσπαθεί – από νωρίς – να σας μιμηθεί, είτε τις εκφράσεις είτε τις χειρονομίες σας.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!