Τι πρέπει να διαβάζεις στο μωρό;
Τι πρέπει να διαβάζεις στο μωρό;


Η ανάγνωση βιβλίων ενισχύει την ανάπτυξη του μωρού. Τα βιβλία για τα μωρά πρέπει να έχουν απλό, επαναλαμβανόμενο και οικείο κείμενο και καθαρές εικόνες. Κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της ζωής του, το παιδί θα αποζητά την φωνή σας.

Τι να του διαβάσω;
Έτσι μπορείτε να του διαβάσετε οτιδήποτε, ειδικά βιβλία που εμπεριέχουν τραγούδια εκτός από κείμενα. Καθώς το μωρό σας θα εκδηλώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα πράγματα που βλέπει γύρω του, τότε μπορείτε να επιλέξετε βιβλία με απλές εικόνες σε συμπαγές φόντο, τις οποίες θα μπορεί να βλέπει εύκολα.

Καθώς το μωρό σας αρχίζει να αγγίζει, μπορείτε να του διαβάσετε βιβλία με διαφορετικές υφές που περιλαμβάνουν πρόσωπα, φωτεινά έντονα χρώματα και σχήματα. Όταν το μωρό σας αρχίσει να ανταποκρίνεται σε ό, τι υπάρχει μέσα στα βιβλία, προσθέστε επιτραπέζια βιβλία με εικόνες μωρών ή οικεία αντικείμενα όπως παιχνίδια.

Όταν το μωρό σας αρχίζει να κάνει πράγματα όπως το να κάθεται στην μπανιέρα ή να τρώει χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά του, βρείτε απλές ιστορίες σχετικά με καθημερινές ρουτίνες, όπως είναι ο ύπνος. Όταν το παιδί σας αρχίσει να μιλάει, επιλέξτε βιβλία που επιτρέπουν στα μωρά να επαναλαμβάνουν απλές λέξεις ή φράσεις.

Φωτογραφικό άλμπουμ.. το καλύτερο βιβλίο
Τα βιβλία με καθρέφτες και διαφορετικές υφές είναι επίσης υπέροχα για αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Έτσι είναι τα πτυσσόμενα βιβλία που ανοίγουν για μια έκπληξη. Τα επιτραπέζια βιβλία διευκολύνουν τη στροφή της σελίδας στα βρέφη και τα βιβλία από πανί πάνε παντού, ακόμα και στο μπάνιο.

Στα μωρά επίσης αρέσουν τα φωτογραφικά άλμπουμ, όπου μπορούν να δουν τα όμορφα χαμογελαστά πρόσωπα οικείων και πολύ αγαπημένων προσώπων τους. Για αυτό μην διστάσετε να πάρετε το άλμπουμ και να τους αφηγηθείτε τις όμορφες στιγμές πίσω από τον φωτογραφικό φακό.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!