Φτιάχνοντας τη διάθεση της οικογένειας
Φτιάχνοντας τη διάθεση της οικογένειας


Η θετική σκέψη αποτελεί σύµµαχο της καθηµερινότητας, µε τα οφέλη της να περιλαµβάνουν υψηλά επίπεδα ενέργειας, καλύτερη διαχείριση του άγχους, ταχύτερη ανάρρωση από τραυµατισµούς ή ασθένειες, λιγότερα κρυολογήµατα, χαµηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, καλύτερη ψυχολογική και σωµατική υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής. Είναι γνωστό ότι η αισιοδοξία δεν είναι µια µαγική συνταγή που θα εξαφανίσει κάθε µας πρόβληµα µε γρήγορες διαδικασίες, αλλά µπορεί να περιγραφεί ως εργαλείο που µας βοηθά να εστιάσουµε στα πράγµατα που µπορούν να λειτουργήσουν υπέρ µας, ακόµα και όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες. Πώς μπορείτε λοιπόν να ενισχύσετε την διάθεση της οικογένειά σας;

*Gardening: η νέα αγαπημένη σας συνήθεια
Ερευνα έδειξε ότι η ενασχόληση με την κηπουρική συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας, στη μείωση της κόπωσης, στη διαχείριση της κατάθλιψης, της έντασης του θυμού, ενώ σχετίζεται ακόμη και με το χαμηλότερο σωματικό βάρος. Η έρευνα διεξήχθη από τα Πανεπιστήμια Ουέστμινστερ και Εσεξ.

*Αυξήστε.. την ένταση
Η μουσική μάς ταξιδεύει, μας ηρεμεί, μας κάνει καλό. Υπάρχει κάτι στη μουσική που μας συναρπάζει και μας ενεργοποιεί. Μπορεί μάλιστα να προκαλέσει έντονες σωματικές αντιδράσεις στο 80% των ανθρώπων που την απολαμβάνουν, σύμφωνα με έρευνα. Οι αντιδράσεις αυτές περιλαμβάνουν τρέμουλο, ιδρώτα, ξέσπασμα σε κλάμα ή γέλια, αίσθημα κόμπου στον λαιμό, ρίγος. Μάλιστα, στο παρελθόν έχουν γίνει έρευνες για να αναγνωριστούν τα είδη της μουσικής που προκαλούν αυτό το αίσθημα του ρίγους σε όσους την απολαμβάνουν και η κλασική μουσική αποδείχθηκε ότι είναι ένα από τα κυρίαρχα τέτοια είδη.

*Κάντε όλοι μαζί γυμναστική
Οι ειδικοί επιμένουν ότι η άσκηση δεν μας εξασφαλίζει μόνο σφριγηλό σώμα, αλλά αυξάνει και την ενεργητικότητά μας. Ερευνες δείχνουν ότι ολόκληρη η βιοχημεία του σώματος γίνεται πιο αποτελεσματική όταν είμαστε σε φόρμα: κοιμόμαστε ευκολότερα, αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά το στρες και αισθανόμαστε πιο φρέσκοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, καθώς αθλούμαστε αυξάνεται η παραγωγή ενδορφινών, των ορμονών που συμβάλλουν στην ψυχική ευφορία. Κάθε μορφή άσκησης μπορεί να βελτιώσει την ψυχική μας διάθεση. Επίσης, σύμφωνα με μελέτη σε πειραματόζωα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για την Ανοσοβιολογία στο Φράιμπουργκ, η άσκηση φαίνεται να βοηθά και στην αναγέννηση κάποιων νευρικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου, όπως ο ιππόκαμπος, που φθίνουν εξαιτίας της γήρανσης.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!