Θηλασμός με πληγωμένες θηλές
Θηλασμός με πληγωμένες θηλές


Πολλές θηλάζουσες μαμάδες ένα από τα πιο δυσάρεστα κι εξαιρετικά επώδυνα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είναι ο θηλασμός με πληγωμένες θηλές. Και μπορεί ο θηλασμός να είναι το καλύτερο ξεκίνημα για το μωρό, το υπερβολικό πιπίλισμα όμως είναι επώδυνο για τις θηλές και μπορεί ακόμη και αιμορραγία να προκαλέσει.

Ωστόσο δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι ανακούφισης που μπορείτε να ακολουθήσετε για να απαλύνετε τον πόνο και να θεραπεύσετε τις θηλές.

Πάρτε τη σωστή θέση

Εάν το μωρό σας είναι τοποθετημένο σωστά, ο θηλασμός δεν πρέπει να είναι επώδυνος. Να ξέρετε ότι στην αρχή οι θηλές είναι ευαίσθητες και μπορεί να πονάνε λίγο. Αυτό είναι φυσιολογικό και περνάει μετά από μερικές ημέρες, όταν πλέον οι θηλές έχουν σκληρύνει. Εάν όμως νιώθετε δυνατούς πόνους κατά το θηλασμό, τότε θα πρέπει να εξετάσετε αν το μωρό έχει πιάσει σωστά το στήθος. Για να διακόψετε το μωρό όταν θηλάζει, βάλτε το μικρό σας δάχτυλο στη γωνία του στόματός του και τραβήξτε το με προσοχή από τη θηλή. Έτσι διακόπτεται το κενό πού σχηματίζεται κατά το θηλασμό και το μωρό σας δεν μπορεί να τραβήξει τη θηλή προς τα έξω, πράγμα πού είναι πολύ επώδυνο και μπορεί και αυτό να πληγώσει τις θηλές.

Χαλαρώστε τις θηλές σας

Απλά εφαρμόστε για λίγη ώρα ένα ζεστό υγρό πανό πάνω στις θηλές. Αυτό θα μαλακώσει το ξηρό δέρμα της περιοχής και θα χαλαρώσει τις θηλές.

Κρέμα

Ακόμη και οι θηλές σας δεν είναι τραυματισμένες μπορείτε να απλώνετε προληπτικά κρέμες θηλών. Όλες οι ποιοτικές κρέμες αποτελούνται από 100% λανολίνη. Πρόκειται για ένα προϊόν φυσικό που προστατεύει τις θηλές από τραυματισμούς, σχίσιμο και φλεγμονές. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται ξέπλυμα πριν από κάθε θηλασμό αφού είναι φυσικό προϊόν και τα βρέφη δείχνουν να μην ενοχλούνται από τη οσμή και τη γεύση της.

Όχι στο σαπούνι

Είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε σαπούνι για να πλύνετε το στήθος σας, καθώς το σαπούνι αφαιρεί τα φυσικά έλαια στο δέρμα και στεγνώνει τις θηλές. Πλύνετε το στήθος σας απλά με νερό και καλό είναι να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι αφού θηλάσετε για να είστε σίγουρες ότι δεν μεταφέρετε κανένα ίχνος σαπουνιού πάνω στις θηλές.

Τόπλες

Μετά από κάθε τάισμα δοκιμάστε να κάνετε τόπλες ώστε ο αέρας να είναι αυτό που θα στεγνώσει τις θηλές. Εντάξει, δεν μπορείτε να το κάνετε συνέχεια αυτό, αλλά αν είστε σπίτι τότε μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Εφαρμόστε τα δικό σας γάλα

Το μητρικό γάλα μπορεί να θεραπεύσει τις πληγωμένες, ερεθισμένες ή σκασμένες θηλές κατά την περίοδο του θηλασμού και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία!

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!