Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας!
Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας!


Δεν είναι λίγες οι φορές που φτάνουμε στα όριά μας. Αγχωνόμαστε, στενοχωριόμαστε και νιώθουμε τις αντοχές και την δύναμή μας να μας εγκαταλείπουν. Και εκεί που νομίζουμε ότι όλα είναι δύσκολα και «μαύρα», έρχονται τα μικρά μας και μας αγκαλιάζουν. Πραγματικά, η αγκαλιά τους είναι μαγική-όχι μόνο μας φτιάχνει τη διάθεση, αλλά φωτίζει και ολόκληρη τη ζωή μας.

Τα προβλήματα μοιάζουν ανούσια...
...και οι δυσκολίες συρρικνώνονται! Η τρυφερότητα των μικρών μας σε συνδυασμό με τη ζεστασιά των χεριών τους που μας σφίγγουν στην αγκαλιά τους εξαφανίζουν όλη τη «μαυρίλα» και φωτίζουν την ψυχή μας. Η αγάπη τους είναι τέτοια που μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να υπερπηδήσουμε όλα τα εμπόδια.

Η καλύτερη παρηγοριά
Όταν όλα πάνε στραβά συνήθως ψάχνουμε να πιαστούμε από κάπου για να πάρουμε δύναμη. Όταν ήμασταν μικρά ήταν η αγκαλιά της μαμάς μας. Τώρα, όμως, η αγκαλιά των παιδιών μας είναι το καλύτερο καταφύγιο για να νιώσουμε ασφαλείς και να παρηγορηθούμε. Πώς να μην νιώσεις καλύτερα όταν βλέπεις δυο αθώα ματάκια να σε κοιτάζουν με λατρεία!

Μας δείχνουν την αγάπη τους

Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα στον κόσμο από την αγάπη των παιδιών μας. Η αγκαλιά τους ισοδυναμεί με όλα τα σ' αγαπώ του κόσμου! Μπορεί να μην μας το λένε, όμως, το δείχνουν έμπρακτα και έτσι, μας δίνουν κίνητρο για να σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε, και να συνεχίζουμε τον καθημεριμένο μας αγώνα.

Η αγκαλιά του παιδιού μας είναι το «φάρμακό» μας...
Bάλσαμο για την ψυχή μας και τονωτική ένεση για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη καθημερινότητα. Ο,τιδήποτε κι αν συμβαίνει γύρω μας, πόλεμοι και πανδημίες, εμείς έχουμε τα παιδιά μας να μας δίνουν κουράγιο και δύναμη.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!