5+1 τραγούδια για... μεγάλους με μηνύματα για τους εφήβους
5+1 τραγούδια για... μεγάλους με μηνύματα για τους εφήβους


H εφηβεία αλλά και η προεφηβεία είναι ένα στάδιο που, όσο καλά και αν προετοιμαστούμε ως γονείς, πάντα θα μας ξαφνιάζει. Τα παιδιά μεγαλώνουν και προσπαθούν να ανακαλύψουν την προσωπική τους ταυτότητα-τι τους αρέσει, τι τα συγκινεί και πώς θέλουν να είναι. Είναι σημαντικό σ' αυτή τη φάση να είμαστε δίπλα τους και να τους δώσουμε πολύτιμα μαθήματα που θα τα συντροφεύσουν και στην ενήλικη ζωή τους. Ένας τρόπος να το πετύχουμε είναι μέσα από τη μουσική! Αυτά τα τραγούδια εκτός το ότι ακούγονται ευχάριστα, περνούν και σπουδαία μηνύματα!

Φτιάξε καρδιά μου, το δικό σου παραμύθι

 

 

Ένα υπέροχο τραγούδι του Διονύση Τσακνή που συνοδεύει η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου. Οι στίχοι ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους και ενθαρρύνουν να κυνηγάμε πάντα τα όνειρά μας παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε στον δρόμο μας.

.

 

Να αγαπάς

 

 

Ο Παντελής Θαλασσινός ενώνει τη φωνή του με την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Μέσα από τους στίχους τονίζεται η σημασία για την αγάπη και τον σεβασμό που χρωστάμε τη φύση!

Τρίτος Παγκόσμιος

 

 

Ένα επαναστατικό τραγούδι με ισχυρά αντιπολεμικά μηνύματα ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου! Πάντα επίκαιρο και συγκλονιστικό μας ανατριχιάζει, μικρούς και μεγάλους.

Παλιάτσος

 

 

Ένα εξαιρετικό τραγούδι με βαθύ και ουσιαστικό κοινωνικό, ηθικό αλλά και παιδαγωγικό νόημα που θα συγκινήσει ακόμα και ένα παιδί στην προεφηβεία. Η μουσική του Νότη Μαυρουδή μας ξεναγεί στην μοναξιά που νιώθουμε όλοι κατά καιρούς και περνάει έμμεσα το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Εγώ και εσύ μαζί

 

 

Το ακούσαμε στην παιδική (και εξαιρετική!) ταινία Toy Story από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον Τζίμη Πανούση και από τότε κολλήσαμε. Μια ωδή στην αληθινή φιλία και πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές μας - η οικογένεια που εμείς επιλέγουμε.

Don't worry, be happy

 

 

Το χαρούμενο και υπεραισιόδοξο κλίμα του τραγουδιού «Don't worry, be happy» του θρυλικού ντουέτου-αδερφών Κατσιμίχα περνάει άμεσα το μήνυμα της αισιοδοξίας. Ας μην μεγαλοποιούμε καταστάσεις και ας απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!