Επιχείρηση «σταματάω το κλάμα του μωρού»…
Επιχείρηση «σταματάω το κλάμα του μωρού»…


Το μωρό μπορεί να κλαίει για πολλούς λόγους. Μερικές φορές είναι εύκολο να το ηρεμήσετε, καθώς το μόνο που μπορεί να χρειάζεται μπορεί να είναι λίγο γάλα, μια αγκαλιά, η αλλαγή της πάνας του ή και την ήρεμη φωνή σας σε συνδυασμό με την τρυφερή σας αφή. Άλλες φορές πάλι το μωρό μπορεί να μην σταματάει να κλαίει ανεξάρτητα από τις προσπάθειές σας να το σταματήσετε. Για να το αντιμετωπίσετε δοκιμάστε αρχικά να αποκλείσετε τους συνήθεις λόγους, όπως μια λερωμένη πάνα. Αν παρατηρήσετε ότι δεν μπορείτε να το ηρεμήσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες στρατηγικές.

1. Τραγουδήστε του
Αν παρατηρήσετε ότι το παιδί είναι ιδιαίτερα ανήσυχο, δοκιμάστε να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας και να του τραγουδήσετε. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μερικές φορές αρκεί μια τρυφερή αγκαλιά και η δική σας φωνή για να ηρεμήσει και να χαλαρώσει.

2. Κάντε μασάζ στο μωρό
Το μασάζ μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό τρόπο για να ηρεμήσετε το μωρό σας. Διαγράψτε μικρούς κύκλους στην πλάτη του και τα χεράκια του. Μπορείτε ακόμα να τρίψετε απαλά τα ποδαράκια του για να το κάνετε να χαλαρώσει και να αφεθεί στην όμορφη αίσθηση.

3. Κάντε μια βόλτα έξω
Η κίνηση μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να ηρεμήσει. Ο καθαρός αέρας μπορεί επίσης να κάνει θαύματα τόσο για το ανήσυχο μωράκι όσο και για εσάς, που πιθανότατα να αισθάνεστε καταβεβλημένοι. Η αλλαγή στο φως, τον αέρα, τη θερμοκρασία και τους ήχους είναι πιθανό να βελτιώσει τόσο τη διάθεση του μωρού σας, κάνοντάς το να χαλαρώσει ή να ξεχαστεί, όσο και την δική σας.

4. Διασκεδάστε το
Ακόμα και τα μωρά μπορεί να πλήξουν, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την ευερεθιστότητά τους. Για να το διασκεδάσετε, δοκιμάστε να παίξετε μαζί του να του κάνετε γκριμάτσες και να του αφιερώσετε χρόνο. Οι γκριμάτσες μπορούν ταυτόχρονα να αποσπάσουν την προσοχή του και να το βοηθήσουν να χαλαρώσει. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να καθίσετε στο πάτωμα μαζί του και να του δείξετε πώς κουδουνίζουν και περιστρέφονται τα παιχνίδια του.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!