Διακοπές με το μωρό
Διακοπές με το μωρό


Οι διακοπές με ένα μωρό, ειδικά στην περίπτωση που είναι μόλις λίγων μηνών ή και εβδομάδων, είναι ένα πλάνο που γεμίζει τους περισσότερους γονείς με ανασφάλεια, για ευνόητους λόγους. Η επιλογή του τι να πάρεις μαζί και τι να αφήσεις πίσω, οι αμφιβολίες και τα αρνητικά σενάρια για το τι ενδέχεται να προκύψει κάνουν την εξίσωση να φαντάζει πολύ πιο σύνθετη από όσο είναι στην πραγματικότητα, ακόμα και αν δεν πρόκειται για τις πρώτες σας διακοπές μαζί του. Για να απαλλαγείτε από το περιττό άγχος και να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας στιγμές μαζί με το μωρό, αρκεί να έχετε καλή διάθεση και να ακολουθήσετε ορισμένους βασικούς κανόνες για να οργανωθείτε επαρκώς, έχοντας βασικό γνώμονα την ασφάλεια.

Ασφαλής και ευχάριστη μετακίνηση
Οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν το αυτοκίνητό τους για να ταξιδέψουν μαζί με το μωρό. Αν ανήκετε σε αυτούς, ακολουθήστε τα παρακάτω για να προετοιμαστείτε σωστά:

-Φροντίστε να ταξιδέψετε μια μέρα ή ώρες μέσα στην ημέρα που θα έχει τη λιγότερη κίνηση ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ούτε εκείνο αλλά ούτε και εσείς.
-Για τις σύντομες διαδρομές, που το μικρό σας κοιμάται, υπάρχει δροσιά και δεν παρουσιάζεται κάποιο άλλο ζήτημα, μπορείτε να κάνετε το ταξίδι με λιγότερες στάσεις. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με τον κλιματισμό, μιας και τα μωρά κρυώνουν πιο γρήγορα από τους ενηλίκους.
-Θα ήταν καλό να υπολογίσετε, πριν ακόμα ξεκινήσετε, τις στάσεις που θα κάνετε για να το θηλάσετε, να το αλλάξετε, να το ηρεμήσετε εάν γίνει ανήσυχο.
-Προσφέρετε προστασία από τον ήλιο ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο, βάζοντας μια προστατευτική αντηλιακή μεμβράνη στο παράθυρο του αυτοκινήτου.
-Το μωρό θα πρέπει πάντα να κάθεται στο παιδικό του καθισματάκι, το οποίο θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την ηλικία του και σωστά προσδεδεμένο στο αυτοκίνητο.

Τι να πάρετε μαζί σας
Η λίστα για όλα όσα θα πρέπει να έχετε μαζί σας δεν χρειάζεται να είναι «ατελείωτη». Ακολουθήστε ένα πλάνο με τα βασικότερα που θα χρειασθούν:

Ρούχα: Προτιμήστε ελαφριά ρούχα, που μπορούν να φορεθούν το ένα πάνω από το άλλο. Από τη στιγμή που ο προορισμός σας δεν είναι ορεινός, φανελάκια, φορμίτσες, καπελάκια, μια βαμβακερή κουβέρτα ή ελαφριά φλις για το βράδυ ή έναν περίπατο, είναι αρκετά. Θα ήταν καλό να πάρετε μαζί ρούχα πρακτικά, που δένουν ή φοριούνται πιο εύκολα.
Πάνες και μωρομάντιλα: Οι μετακινήσεις και το ταξίδι σημαίνουν μεγαλύτερη κατανάλωση στις πάνες, οπότε θα ήταν καλό να έχετε αρκετές μαζί σας. Αναφορικά με τα υγρά μωρομάντιλα προσέξτε να μην κάνετε κατάχρηση με τη ζέστη, καθώς μπορεί να ερεθίσουν τις ευαίσθητες περιοχές του μωρού.
Μπιμπερό και γάλα: Θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε ένα εφεδρικό γυάλινο και με το κατάλληλο θήλαστρο μπιμπερό όπως και μια πιπίλα. Αν το μωρό σας πίνει γάλα σε σκόνη, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε μαζί όσο γάλα θα χρειασθεί σε όλη τη διάρκεια των διακοπών, μιας και μπορείτε να το προμηθευτείτε από κάποιο φαρμακείο. Αν χρειαστεί να αλλάξετε μάρκα, δεν θα αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία, καθώς όλα τα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας έχουν περίπου την ίδια θρεπτική αξία και γεύση και το μικρό σας δεν θα καταλάβει την αλλαγή. Μην ξεχάσετε τον αποστειρωτή.
Ριλάξ και καροτσάκι: Αν και το καροτσάκι θα καταλάβει τον μεγαλύτερο χώρο του πορτ μπαγκάζ, είναι πολύ χρήσιμο να το έχετε μαζί σας. Μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από τις μετακινήσεις σας και ως ένα πρόχειρο κρεβατάκι εάν νυστάξει όσο είστε έξω. Εξίσου καλή επιλογή είναι και το ριλάξ, όπου μπορεί να παίξει ή να ξαπλώσει αναπαυτικά και με ασφάλεια.

Τι πρέπει να προσέξετε
Στην τσάντα σας θα πρέπει πάντα να έχετε μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα, μπιμπερό με φρέσκο νερό και ελαφρύ φαγητό σε τάπερ. Μην ξεχάσετε τα εντομοαπωθητικά για την αποφυγή τσιμπημάτων από ενοχλητικά κουνούπια ή άλλα έντομα. Το αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή τα αντισηπτικά υγρά μαντιλάκια που περιέχουν αιθυλική αλκοόλη είναι απαραίτητα, καθώς μπορείτε να καθαρίζετε τα χεράκια του ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να αποφύγετε μολύνσεις από ιούς ή άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς. Η αντιαλλεργική κρέμα θα σας φανεί χρήσιμη, σε περίπτωση που έχετε να αντιμετωπίσετε τσιμπήματα εντόμων ή άλλα αλλεργικά εξανθήματα.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!