Παιδί και βιβλίο
Παιδί και βιβλίο


Το ότι είμαστε στο καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα φορτώνουμε όλα στον «κόκκορα», όπως π.χ τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας.

Όσο μικρά και αν είναι τα παιδιά μας, καλό είναι να μην παραμελούμε ποτέ το θέμα του διαβάσματος ενός ωραίου βιβλίου, με μεγάλες και χρωματιστές εικόνες για τα μικρότερα παιδάκια ή με ωραίες ιστορίες για τα μεγαλύτερα. Πάντα πρέπει να παροτρύνουμε τα παιδιά στο να εξοικειωθούν με το διάβασμα, καθός αυτό θα τα βοηθήσει αργότερα και στις μαθησιακές τους επιδόσεις, όσο και στην εξέλιξη του λόγου τους, τόσο του γραπτού όσο και του προφορικού.

Επισκεφθείτε λοιπόν με το μικρό σας το παιδικό τμήμα ενός ωραίου και μεγάλου βιβλιοπωλείου, που το παιδί θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει μόνο του τα βιβλία των διακοπών του και συζητήστε του μαζί του τις ιστορίες που αυτά περιγράφουν.

Αφήστε το να επιλέξει μόνο του, δίνοντάς του κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, χωρίς να το πιέζετε, γιατί μπορεί τελικά να έχετε εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.

Φυσικά μην ξεχάσετε να αγοράσετε και για εσάς ένα βιβλίο, καθώς οι δικές μας οι πράξεις είναι αυτές που καθορίζουν τα «καμάρια» μας. Αυτό να μην τον ξεχνάτε ποτέ.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!