Οι μετακινήσεις του μωρού στη ζέστη
Οι μετακινήσεις του μωρού στη ζέστη


Τώρα που κάνει πολλή ζέστη, καλό θα ήταν να μη βρίσκεστε μαζί με το μωρό σας εκτός σπιτιού μεταξύ 11.00π.μ. με 4.00μ.μ., όταν δηλαδή οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στη γη και βλάπτουν περισσότερο το δέρμα.

Είναι καλύτερο να παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας και, αν χρειαστεί να βγείτε στον ήλιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας νεράκι, καπέλο για το κεφαλάκι του και, αν το μετακινείτε με το καρότσι, φροντίστε να στρώσετε ένα βαμβακερό σεντονάκι και μετά να βάλετε το μωρό να καθίσει, ώστε να μη ζεσταίνεται.

Στο καροτσάκι, προτιμήστε να έχετε μία ομπρέλα για τον ήλιο, φυσικά ντύστε το μωρό με όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα και αν είναι μεγαλύτερο από έξι μηνών, βάλτε του και ένα καλό παιδικό αντιηλιακό, για να είναι απόλυτα προστατευμένο από τις υπεριώδεις ηλιακές ακτινοβολίες.

Αν θέλετε να μετακινήσετε το μωρό με μάρσιπο, θυμηθείτε ότι τα μωρά ζεσταίνονται πολύ και θα πρέπει να ελέγχετε συνεχώς το αν το κορμάκι του έχει θερμανθεί ή ιδρωσει.

Αν το μωρό σας κοιμάται συνέχεια, ενώ είναι στον μάρσιπο, πρέπει να ανησυχήσετε, καθώς η έντονη υπνηλία μπορεί να υποδεικνύει ότι το μωρό ενοχλείται πολύ από τη ζέστη. Ο συνδυασμός της θερμοκρασίας του σώματός σας και του υλικού του μάρσιπου μπορεί μέσα σε μερικά λεπτά να ζεστάνει και να ενοχλήσει πολύ το μωρό. Προτιμήστε ένα μάρσιπο από λεπτό ύφασμα και φροντίστε να μην το έχετε μέσα στον μάρσιπο για πολλή ώρα.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!