Tips για την αγορά καροτσιού του μωρού
Tips για την αγορά καροτσιού του μωρού


Το καρότσι είναι πολύ σημαντικό για τα μωρά, καθώς είναι πολύ βασικός εξοπλισμός μέχρι το μωρό να μπορεί να διανύει αποστάσεις μόνο του, χωρίς να γκρινιάζει.

Ωστόσο πριν αγοράσετε καρότσι, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που θα πρέπει πρώτα να προσέξετε.

Δείτε παρακάτω:

Ασφάλεια

Βεβαιωθείτε ότι ο σκελετός του καροτσιού κλειδώνει καλά στη θέση του. Ο μηχανισμός θα πρέπει να είναι εύκολος στη χρήση και να αποτρέπει την κατάρρευση κατά τη μεταφορά του παιδιού. Εξετάστε το γύρω γύρω μη τυχόν και υπάρχουν αιχμηρές ακμές ή προεξοχές. Φροντίστε επίσης τα μικρά δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών να μην μπορούν να «πιαστούν» από μεταλλικά μέρη ή να τρυπηθούν από ακάλυπτες πηγές.

Ψάξτε επίσης για ένα καροτσάκι που να πληροί τις προδιαγραφές για να διατίθεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να καλύπτεται από ικανοποιητική υπηρεσία service.

Οι ζώνες ασφαλείας

Ένα σύστημα συγκράτησης ή αλλιώς ζώνες ασφαλείας είναι λογικό να εξιτάρουν την περιέργεια ενός μωρού να ψάχνει να βρει τρόπους να «αποδράσει». Το ασφαλέστερο σύστημα είναι ένα λουρί πέντε σημείων που τυλίγεται γύρω από τη μέση, ανάμεσα στα πόδια, και έρχεται προς τα κάτω πάνω από τους ώμους. Σε κάθε περίπτωση βεβαιωθείτε ότι είναι άνετο και ασφαλές για το παιδί.

Φρένα

Δοκιμάστε τα στο κατάστημα. Είναι εύκολο να λειτουργήσουν; Οι τροχοί πρέπει να κλειδώνουν όταν πατιούνται τα φρένα.

Ευελιξία

Θα πρέπει να είστε σε θέση να σπρώχνετε ένα καροτσάκι σε μια ευθεία γραμμή και με το ένα χέρι.

Ρυθμιζόμενο κάθισμα

Θα μπορεί να ξαπλώνει το παιδί στο κάθισμα με άνεση; Ειδικά τα νεογέννητα χρειάζονται ένα κάθισμα που να τους επιτρέπει να ξαπλώνουν σε μια σχεδόν επίπεδη θέση, μέχρι να έχουν τον έλεγχο της κεφαλής τους και να μπορούν να κάθονται κανονικά, συνήθως μετά τους έξι μήνες.

Θόλος προστασίας

Μια ρυθμιζόμενη σκιά θα προστατεύει το παιδί σας από τον ήλιο, τη βροχή και τον αέρα για να μπορεί να κάνει τις βόλτες του πιο άνετα.

Αποθηκευτικός χώρος

Ένα καλάθι κάτω από το κάθισμα είναι μια μεγάλη βοήθεια για τη μαμά όταν κάνει τα ψώνια της αλλά και για να ακουμπά την τσαντούλα του μωρού.


Πηγή: govastileto.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!