Τι πρέπει να προσέχετε με τα μάτια του μωρού
Τι πρέπει να προσέχετε με τα μάτια του μωρού


Αν το μάτι του παιδιού σας έχει μεγαλύτερη παραγωγή τσίμπλας απ’ ότι συνήθως, αν δακρύζει ή αν παρατηρήσετε ότι το «τρώει» και αναγκάζεται να το τρίβει συνεχώς με τα δαχτυλάκια του, τότε θα πρέπει να ζητήσετε άμεσα την βοήθεια του γιατρού σας.

Μπορεί κάποιες φλεγμονές των ματιών να περνούν από μόνες τους, αλλά κάποιες άλλες χρειάζονται θεραπεία.

Οι επιπεφυκίτιδες μπορεί να οφείλονται σε βακτήρια ή ιούς, όπως αυτόν του κοινού κρυολογήματος, ή ακόμα και να ακουθούν σε ωτίτδες, λοιμώξεις της μύτης και του φάρυγγα (δηλαδή του άνω αναπνευστικού), αλλά και
αλλεργίες.

Οι αλλεργίες μάλιστα είναι ο κοινός παράγοντας πρόκλησης ασθενειών του ματιού ανάμεσα στα παιδιά και επίσης χρειάζονται φροντίδα για να μην γίνονται αιτία να ταλαιπωρείται άδικα.

Μερικές φορές μια ουσία στο περιβάλλον, όπως απορρυπαντικά, χλωρίνες, σαπούνια, ατμοσφαιρικοί ρύποι, τσιγάρα και αναθυμιάσεις, μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια του παιδιού και να του δημιουργήσουν πρόβλημα.

Επίσης είναι καλό να γνωρίζετε ότι πολλά νεογέννητα γεννιούνται με μια στένωση ή απόφραξη του δακρυϊκού πόρου που συνήθως υποχωρεί από μόνη της. Γι’ αυτό αναφέρετε στον παιδίατρο το όποιο πρόβλημα, αλλά μην τρελλαθείτε.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!