Στο αυτοκίνητο πάντα στο κάθισμά του!
Στο αυτοκίνητο πάντα στο κάθισμά του!


Όσο και αν το μικρό σας αντιδρά να καθίσει στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου σας, εσείς θα πρέπει να είστε κάθετοι και απόλυτοι, αν δεν θέλετε η δική σας αμέλεια να στοιχίσει στο παιδί σας από έναν επιπόλαιο τραυματισμό, εώς και έναν πολύ σοβαρότερο.

Δεν είναι πάντως τυχαίο, ότι γονείς που είχαν πάγια τακτική να τοποθετούν τα μωρά τους στο ειδικό καθισματάκι του αυτοκινήτου, από την… ώρα που τα έφεραν από το μαιευτήριο, χωρίς να παρεκλίνουν σε κάθε μετακίνησή τους, αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερη αντίσταση από τα παιδιά.

Το μυστικό εδώ έχει να κάνει με το γεγονός ότι ένα παιδάκι, μόλις αντιληφθεί ότι μπορεί και να βρίσκεται ελεύθερο στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου, είναι πλέον πολύ δύσκολο να πειστεί ότι το να κάθεται στο καθισματάκι του είναι καλύτερο για εκεινο!

Μην αφήνετε, λοιπόν, τα παιδιά χωρίς το ειδικό καθισματάκι ή το μπουστεράκι τους ποτέ ελεύθερα στο αυτοκίνητο, όσο και αν βιάζεστε, ή θεωρείτε ότι «δεν τρέχει και τίποτα» για μία μικρή απόσταση, που θα έχετε να διανύσετε.

Η αμέλειά σας, έστω και για μία φορά, θα σας στοιχίσει την αλλαγή της συμπεριφοράς του μικρού σας.
Ακόμα όμως κι αν έχετε υποκύψει σε αυτό το ατόπημα, δώστε τη «μάχη» σας, για να μη γίνει μόνιμη κατάσταση!

Θυμηθείτε ότι πρόκειται για θέμα «ζωής ή θανάτου» του ίδιου σας του παιδιού! Εμείς απλώς σας υπενθυμίζουμε ότι:

• Έχει υπολογιστεί ότι τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, αποτρέπουν κατά 71% τα θανατηφόρα ατυχήματα και κατά 67% τους βαρείς τραυματισμούς.

• Σε μια πρόσκρουση με 30 χλμ./ώρα, ένα παιδί 10 κιλών φεύγει από την αγκαλιά ενός προσδεμένου ενήλικα με δύναμη 300 κιλών!!

• Αναφέρεται ότι το 90% των επιβατών που κρατούσαν παιδιά στην αγκαλιά τους σε τροχαίο ατύχημα και σώθηκαν, σώθηκαν επειδή το παιδί λειτούργησε ως ασπίδα!

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!