Πότε πρέπει να αλλάξετε παιδίατρο;
Πότε πρέπει να αλλάξετε παιδίατρο;


Ο παιδίατρός σας έχει την τάση να σας στέλνει συνεχώς για εξετάσεις και περαιτέρω απεικονιστικούς ελέγχους, όποτε το παιδί σας παρουσιάζει ένα πρόβλημα;

Αν έχετε αυτήν τη βεβαιότητα –όχι την αίσθηση, προσοχή!- τότε ίσως θα πρέπει να αναρωτηθείτε μήπως ο παιδίατρός σας επιλέγει πάντα το κάτι παραπάνω, επειδη δεν έχει εμπιστοσύνη στις δικές του δυνάμεις!

Τώρα, βέβαια, μπορείτε να πείτε ότι ίσως να είναι πιο σχολαστικός από κάποιους άλλους, όμως πιστεύουμε ότι ένας γονιός, που ενδιαφέρεται και κινείται μέσα στην κοινωνία, λαμβάνοντας πληροφορίες, είναι να σε θέση να ξεχωρίσει τελικά ένα σχολαστικό γιατρό, από έναν φοβισμένο και βασικά ανασφαλή γιατρό!

Είμαστε -δε- βέβαιοι ότι οι γονείς αναπτύσουν «ένστικτο» σε σχέση με όλους όσοι έρχονται σε επαφή με το παιδί τους, επομένως είναι ικανοί να διακρίνουν αν τελικά έχουν να κάνουν με έναν «κουρασμένο» και ίσως «κορεσμένο» γιατρό.

Ενας γιατρός, λοιπόν, μπορεί να συστήσει πρόσθετες εξετάσεις, για να πιστοποιήσει αυτό που υποπτεύεται ως διάγνωση. Αλλά αυτή δεν είναι μία τακτική, που μπορεί να την ακολουθεί συνεχώς, από ένα απλό κρυολόγημα, μέχρι μία πνευμονία!

Για παραδειγμα, είναι απαραίτητο να δώσει εντολή για μία ακτινογραφία θώρακος, όταν υποπτεύεται πνευμονία, αλλά δεν γίνεται να «φοβάται» για πνευμονία, κάθε φορά, που εξεταζει ένα κοινό κρυολόγημα!
Τότε είναι που μάλλον κάτι πάει λάθος.

Ούτε είναι αποδεκτό, ο παιδίατρός σας να σας πανικοβάλει επειδή έχει στα χέρια του μία ένδειξη, λέγοντάς σας –σχεδόν πάντα- το χειρότερο σενάριο, και τελικά να αποδεικνύεται ότι τα παράλεγε και μάλλον θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός!

Καλό θα ήταν λοιπόν, αν έχετε τέτοια σημάδια από το γιατρό σας, να αναζητήσετε σιγά σιγά κάποιον άλλον ή και άλλους, να πάρετε απόψεις και να αποφασίσετε αν τελικά θα τον κρατήσετε ή θα καταφύγετε σε άλλη λύση.

Γενικά, πρέπει όλοι μας να έχουμε υπόψη ότι η αναζήτηση δεύτερης ιατρικής γνώμης στις μέρες μας είναι επικακτική και προφυλάσσει τόσο εμάς από έναν ανεπαρκή επιστήμονα όσο και τον ίδιο τον γιατρό από πιθανή αναζήτηση ευθυνών από τον ασθενή, που τον εμπιστεύτηκε με κλειστά μάτια!

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!