Ένα τρικ για να πείσετε το παιδί να πλένει συνέχεια τα χέρια του
Ένα τρικ για να πείσετε το παιδί να πλένει συνέχεια τα χέρια του


Ενώ ο κορoνoϊός εξακολουθεί να θέτει ερωτήματα στην επιστημονική κοινότητα, ένα πράγμα είναι σαφές: το τακτικό πλύσιμο των χεριών είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μας κρατήσει ασφαλείς από την επιδημία.

Όλοι μας έχουμε οπλιστεί με σαπούνι και αντισηπτικό και πλένουμε τα χέρια μας πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Τα μικρά παιδιά ωστόσο, δυσκολεύονται να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο επιμελή.

Και ενώ εμείς οι γονείς-παγκοσμίως- προσπαθούμε να τους διδάξουμε τη σημασία του τακτικού πλυσίματος των χεριών, ένας πατέρας από τη Φιλανδία κατάφερε να το πετύχει με το παρακάτω πείραμα.

O Ari Mäkiö ανέβασε ένα βίντεο, στο οποίο εξηγεί στην κόρη του γιατί πρέπει να πλένει τα χέρια της χρησιμοποιώντας...πιπέρι και σαπούνι. Σημειώνεται ότι στο βίντεο, το πιπέρι συμβολίζει τον κορονοϊό.

 

Στο πείραμα αυτό γεμίζει ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια, προσθέτει το πιπέρι. Σ΄ένα διαφορετικό σκεύος βάζει υγρό υγρό σαπούνι και τοποθετεί την άκρη του δαχτύλου του στο σαπούνι. Στη συνέχεια, βάζει το δάχτυλο που είναι πασαλειμμένο με σαπούνι στο μπολ με το πιπέρι.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου βήματος, θα παρατηρήσετε ότι οι κόκκοι πιπεριού έχουν μετακινηθεί στις πλευρές του μπολ. Αυτό συμβαίνει επειδή το σαπούνι είναι τόσο καλό καθαριστικό.

Με αυτόν τον τρόπο αυτός ο πατέρας έδειξε στην κόρη του ότι ο επικινδύνος ιός «το βάζει στα πόδια» όταν έρχεται σε επαφή με το σαπούνι.

Δεν είναι να απορεί κανείς που το συγκεκριμένο βίντεο έγινε viral συγκεντρώνοντας 20.000 like, ούτε ότι έγινα 25.000 κοινοποιήσεις.

Εμείς το δοκιμάσαμε! Σας προ(σ)καλούμε να το κάνετε και εσείς στο σπίτι τώρα που περνάτε χρόνο με τα παιδιά!

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!