Γιατί μπορεί να κλαίει ένα μωρό;
Γιατί μπορεί να κλαίει ένα μωρό;


Για τα μωρά το κλάμα είναι ο τρόπος για να επικοινωνήσουν μαζί τους. Για να εκφράσουν αυτό που θέλουν, αλλά δε μπορούν να πουν με λόγια. Ένα μωρό κλαίει γιατί θέλει να σας δείξει πως πεινάει, πως νυστάζει ή πονάει.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τους πιο συχνούς λόγους που κλαίει ένα μωρό.

Πεινάει

Το μωρό για να σας δώσει να καταλάβετε ότι πεινάει αρχίζει να κλαίει. Με τον καιρό θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια της πείνας, και έτσι θα ξεκινάτε το τάισμα νωρίτερα.

Έχει βρώμικη πάνα

Τα μωρά δεν ανέχονται τη βρώμικη πάνα με αποτέλεσμα να αντιδρούν με δυσφορία και αρχίζουν να κλαίνε όταν αυτή είναι «γεμάτη». Φροντίστε να αλλάζετε το μωρό συχνά (περίπου κάθε τρεις ώρες)

Νυστάζει

Τα μωρά δεν κοιμούνται πάντα αμέσως. Μάλιστα πολλά έχουν έντονη ανησυχία και κλαίνε, ειδικά εάν είναι υπερβολικά κουρασμένα. Καλό θα είναι να φτιάξετε μία ρουτίνα ύπνου!

Θέλει αγκαλιά

Τα μωρά θέλουν πολλές αγκαλιές. Θέλουν να βλέπουν τα πρόσωπα των γονιών τους, να ακούν τις φωνές τους, να ακούν τους χτύπους της καρδιάς τους, ακόμη και να μυρίζουν τη μοναδική μυρωδιά τους. Το κλάμα λοιπόν μπορεί να είναι ένα σημάδι, όταν θέλουν τη ζεστή αγκαλιά του μπαμπά ή της μαμάς.

Πονάει

Συνήθως όταν το μωρό υποφέρει από κολικούς σηκώνει τα πόδια του προς το στομάχι του, σφίγγει τις γροθιές του και το πρόσωπό του έχει μια έκφραση πόνου και αγωνίας, ενώ κλαίει ακατάπαυστα. Είναι σημαντικό να ανταποκριθείτε άμεσα στο κλάμα του μωρού που έχει κολικούς γιατί με το κλάμα του το μωρό καταπίνει αρκετό αέρα, πράγμα που το κάνει να αισθάνεται ακόμα χειρότερα και να είναι ακόμα πιο δύσκολο για σας να το ηρεμήσετε.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!