Γιατί τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται νωρίς και τώρα που δεν πάνε σχολείο;
Γιατί τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται νωρίς και τώρα που δεν πάνε σχολείο;


Τα σχολεία έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και όλοι μένουμε στο σπίτι. Και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι έχουμε βγει από το πρόγραμμά μας, λόγω των νέων συνθηκών που δημιουργήθηκαν. Ακόμη και τα παιδιά.

Επίσης, το πρόγραμμα είναι πιο χαλαρό και αρκετοί γονείς είναι πιο ανεκτοί στο να «σπάσουν» κάποιοι κανόνες. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σπάσει ο κανόνας ή μάλλον να αλλάξει η καθημερινή ρουτίνα του βραδινού ύπνου. Είναι σημαντικό τα παιδιά να κοιμούνται νωρίς και να προσπαθήσετε ακόμη και αυτές τις ημέρες να τηρείτε το πρόγραμμα. Και αν είναι δυνατόν, τα παιδιά να κοιμούνται στις 9 το βράδυ.

Άλλωστε, όπως τονίζουν οι ειδικοί ο επαρκής ύπνος που ξεκινά από τις 9 το βράδυ είναι ωφέλιμος για τα παιδιά. Δείτε γιατί:

Επηρεάζεται η ανάπτυξή τους

Η ανάπτυξη των παιδιών πραγματοποιείται την ώρα του ύπνου. Σύμφωνα με ειδικούς, η αυξητική ορμόνη, που είναι η νούμερο 1 υπεύθυνη για την ανάπτυξη των παιδιών, φτάνει στο αποκορύφωμά της σε συγκεκριμένες ώρες: στις 10 μ.μ., στις 12 π.μ. και έπειτα στις 2 π.μ, μόνο εφόσον το παιδί κοιμάται.

Λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας

Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι όσα παιδιά ξαπλώνουν μέχρι τις 9 το βράδυ έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα στο μέλλον. Κι αυτό γιατί ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον μεταβολισμό και την όρεξη, με άμεσες και δυσάρεστες επιπτώσεις στο βάρος των παιδιών.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!