Τι λάθη κάνουν συνήθως οι γονείς με τον ύπνο του μωρού;
Τι λάθη κάνουν συνήθως οι γονείς με τον ύπνο του μωρού;


Ο ύπνος είναι ο πολύτιμος σύμμαχος στην ανάπτυξη του μωρού. Και είναι και από τα «κομμάτια» που δυσκολεύουν τους γονείς και δη τους νέους, όταν το μωρό τους έχει ανήσυχο ύπνο.

Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή υπάρχουν κάποια μυστικά που μπορούν να βοηθήσουν ώστε το μωρό να έχει έναν ήρεμο ύπνο. Και όπως θα διαπιστώσετε, αυτά τα «μυστικά» είναι στην πραγματικότητα τα συχνά λάθη που κάνουν πολλοί γονείς σε ο, τι αφορά τον ύπνο του παιδιού.

Δείτε λοιπόν ποια είναι αυτά και φροντίστε να τα αποφεύγετε.

Δεν έχετε καθιερώσει ρουτίνα ύπνου

Η ρουτίνα και δη αυτή που έχει να κάνει με τον ύπνο είναι απαραίτητη για ένα μωρό. Κι αυτό διότι αυτή η επανάληψη το βοηθά να νιώθει μία ασφάλεια και ηρεμία που το βοηθούν να κοιμηθεί γρηγορότερα. Γι’ αυτό και θα πρέπει να επιμένετε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και να μην παρεκκλίνετε από αυτό – πέρα από τις έκτακτες περιπτώσεις. Στη ρουτίνα ύπνου θα πρέπει να εφαρμόζετε πιστά το πρόγραμμα μία συγκεκριμένη ώρα.

Αφήνετε ανοιχτό το φως στο δωμάτιο που κοιμάται

Είτε την ημέρα είτε τη νύχτα, το μωρό θα πρέπει να κοιμάται σε ένα δωμάτιο με λίγο φως (προτιμήστε αυτό από ένα λαμπάκι). Κι αυτό γιατί το σκοτάδι έχει μία ηρεμιστική επίδραση στα μωρά και συντελεί στην παραγωγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου.

Κοιμάστε με το μωρό στο κρεβάτι

Το ξέρουμε, το να παίρνετε το μωρό στο κρεβάτι σας είναι από τις ωραιότερες και πιο τρυφερές στιγμές για εσάς. Αλλά ως επιλογή είναι λάθος, επειδή το μωρό λαμβάνει μικτά μηνύματα για το πού θα κοιμάται. Και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να κοιμηθεί στο δικό του δωμάτιο και ειδικά χωρίς εσάς κοντά.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!