Γιατί έχει σύγκαμα το μωρό;
Γιατί έχει σύγκαμα το μωρό;


Τι προκαλεί το σύγκαμα στα μωρά μας; Είναι μόνο η πάνα τους και το πόσο συχνά την αλλάζουμε, ή υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συντελούν στο να ερεθιστεί το δερματάκι των μωρώνστην ευαίσθητη περιοχή τους;

Ποιες είναι λοιπόν, οι αιτίες που προκαλούν σύγκαμα;

- Υγρασία: Ακόμα και οι πιο απορροφητικές πάνες αφήνουν ίχνη υγρασίας στο ευαίσθητο δερματάκι του μωρού σας. Και όταν τα ούρα του παιδού σας αναμιχθεί με βακτήρια από τα κόπρανα, τότε διασπάται και σχηματίζεται η αμμωνία που είναι πολύ τοξική για το δέρμα του. Παρά το γεγονός ότι ένα μωρό εχει μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκαεί, όταν το αφήνουμε αρκετή ώρα με την ίδα πάνα, αυτό δεν σημαίνει ότι και τα μωρά που τα αλλάζουμε συχνά δεν συγκαίγονται!

- Χημική ευαισθησία: Το μωρό σας μπορεί να συγκαεί εκεί το «σφίγγει» η πάνα του ή μπορεί το δέρμα του να αντιδράσει στην επαφή με ένα ρουχαλάκι ή μία υφασμάτινη πάνα που έχει πλυθεί με ένα σκληρό απορρυπαντικό. Ακόμα και μία λοσιόν ή μία πούδρα μπορούν να προκαλέσουν σύγκαμα σε ένα μωρό.

- Νέες τροφές: Είναι σύνηθες για τα μωρά να εμφανίζουν ερεθισμό στο δέρμα τους, όταν ξεκινάνε να τρώνε στέρεες τροφές ή όποτε τους εισάγετε στο διαιτολόγιό τους κάποια νέα τροφή. Ακόμα και όταν θηλάζετε, το δέρμα του μωρού σας μπορεί να αντιδράσει σε κάτι που έχετε φάει εσείς!

- Λοίμωξη: Εάν η περιοχή που εφαρμόζεται η πάνα είναι ζεστή και υγρή, είναι εύκολο να υπάρξει κάποια βακτηριακή λοίμωξη.

Ερεθισμοί στο δέρμα του μωρού σας μπορεί να προκληθούν και από τη λήψη αντιβιοτικών τα οποία καταστρέφουν και τα καλά βακτήρια πο χρειάζονται για μία ισορροπία στην περιοχή που μπαίνει η πάνα.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!