Ώρα για μπάνιο! Πώς να κάνετε το μπάνιο του μωρού μια ευχάριστη εμπειρία
Ώρα για μπάνιο!  Πώς να κάνετε το μπάνιο του μωρού μια ευχάριστη εμπειρία


 Γνωρίζατε ότι το μπάνιο δεν αφορά απλώς και μόνο τον καθαρισμό του μωρού, αλλά μπορεί να συμβάλει και στη σωστή ανάπτυξή του; 

Ναι, έτσι ακριβώς!

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει πως, τόσο ο καθαρισμός, όσο και το μασάζ, αποτελούν αφορμή διέγερσης των αισθήσεων του παιδιού, ενώ οι γονείς και τα μωρά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς και να ανακαλύψουν πράγματα μαζί.

Η ώρα του μπάνιου είναι για πολλούς γονείς μία από τις καθημερινές διαδικασίες, κατά την οποία μπορούν να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά, με λίγες κουβεντούλες που βοηθούν στην ανάπτυξη των γλωσσικών ικανοτήτων του παιδιού, καθώς επίσης και με χάδια και μασάζ που τα  κάνουν να αισθανθούν άμεσα τη στοργή και την αγάπη των γονιών τους.

Για να γίνει, όμως, αυτό με ευχάριστο και ασφαλή τρόπο, χρειάζονται τα σωστά προϊόντα. Το δέρμα του μωρού, σε αντίθεση με των ενηλίκων, είναι πολύ ευαίσθητο, γι’ αυτό η επιλογή των προϊόντων περιποίησης πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Πώς θα επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης για το σώμα και τα μαλλιά του μωρού σας;

Το αφρόλουτρο που θα επιλέξετε πρέπει να είναι:

  • Δερματολογικά ελεγμένο και υποαλλεργικό, ώστε να μην προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα. Συνήθως αναγράφεται πάνω στη συσκευασία ο όρος hypoallergic και dermatologically tested.
  • Να μην κάνει πολύ αφρό, έτσι ώστε να ξεπλένεται εύκολα και να μην προκαλεί αφυδάτωση στο σώμα του μωρού.
  • Βεβαιωθείτε ότι είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε άρωμα (fragrance) και ουδέτερου pH.
  • Το pH του προϊόντος πρέπει να το ελέγχετε στην ετικέτα και πρέπει να είναι pH 5.5-7.0
  • Να περιέχει όσο το δυνατόν πιο λίγες χρωστικές και συντηρητικά που να είναι ελεγμένα ότι δεν προκαλούν τοξική βλάβη.
  • Τα λιπαρά συστατικά του αφρόλουτρου να προέρχονται από φυτικά έλαια και όχι από παραφίνη που είναι παράγωγο του πετρελαίου.
  • Να είναι σε εύχρηστη και οικονομική συσκευασία.

Μαζί με το αφρόλουτρο επιλέξτε ένα ειδικά σχεδιασμένο σφουγγαράκι για παιδιά, που θα καθαρίζει το δέρμα τους απαλά, χωρίς να το γδέρνει, καθώς και ένα λαδάκι ενυδάτωσης, ιδανικό για να τα χαλαρώσετε με ένα μασάζ.

Μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης που ανταποκρίνονται στις ευαίσθητες ανάγκες του παιδικού δέρματος, κάνοντας μια βόλτα σε ένα από τα καταστήματα Lidl σε όλη την Κύπρο. Δώστε την απαιτούμενη αξία στις απλές καθημερινές στιγμές, έχοντας πάντα στο μυαλό τις ανάγκες του παιδιού σας, για να του προσφέρετε ένα ευχάριστο μπάνιο, διατηρώντας πρωτίστως το δερματάκι του καθαρό και ασφαλές.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!