Τι πρέπει να ρωτήσεις τον παιδίατρο πριν τον επιλέξεις!
Τι πρέπει να ρωτήσεις τον παιδίατρο πριν τον επιλέξεις!


Όταν έρθει η στιγμή να επιλέξετε τον παιδίατρό σας, ρωτήστε τους φίλους και τους γνωστούς που μένουν περίπου στην ίδια περιοχή με εσάς να σας συστήσουν κάποιον από αυτούς που χρησιμοποιούν οι ίδιοι.

Οι φίλοι είναι σχεδόν πάντα καλύτερες πηγές πληροφόρησης από τους γιατρούς, π.χ τον γυναικολόγο σας που θα σας συστήσει κάποιον που ισως να μένει και μακριά από εσάς.

Το νεογέννητό σας χρειάζεται φροντίδα τις πρώτες του ημέρες και καλό θα ήταν να μην ταλαιπωρείται με εξόδους, κυρίως για να προστατευθεί το αρχικά αδύναμο ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Γι’ αυτό ο κυριότερος λόγος για να επιλέξτε έναν παιδίατρο είναι να κάνει επισκέψεις στο σπίτι, όσο το μωρό είναι μικρό.

Όταν βρείτε τον παιδίατρο που πιστεύετε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, αλλά και στην… ιδιοσυγκρασία σας, μη διστάσετε να του κάνετε τις εξής ερωτήσεις:

Πότε θα απαντάει στα τηλέφωνά σας! Στις νέες μαμάδες και γενικά στους νέους γονείς, η γνώμη του παιδίατρο είναι τόσο επιτακτική που τα τηλέφωνα που γίνονται σε αυτόν είναι καθημερινά πολλά. Εσείς πρέπει να ρωτήσετε τον παιδίατρο που επιλέξατε, πως θα επικοινωνείται. Αν έχει συγκεκριμένες ώρες που απαντάει στα τηλέφωνα ή τα μαζεύει και επικοινωνεί ο ίδιος όταν ευκαιρεί. Ρωτήστε τον αν υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνείται μέσω e mail, όταν δεν πρόκειται για κάτι ξαφνικό.

Με ποιο νοσοκομείο συνεργάζεται. Ρωτήστε τον παιδίατρο αν έχει κάποια συνεργασία ή έστω κάποια γνωριμία με κάποιο από τα παιδικά νοσοκομεία.

Διευκρινίστε τι γίνεται, αν χρειασθείτε βοήθεια σε ακατάλληλες ώρες, ας πούμε τα ξημερώματα. Μιλήστε στο γιατρό για το αν θα μπορέσετε να τον βρείτε αν προκύψει κάτι ή τελικά τι προτείνει εκείνος γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Ζητήστε να μάθετε τι θα γίνει, όταν λείπει; Θα υπάρχει κάποιος συνάδελφός του ο οποιος θα τον αντικαθιστά κατά την απουσία του;

Τέλος, μιλήστε ανοικτά για το ποια θα είναι η αμοιβή του, είτε έρχεται σπίτι, είτε πηγαίνετε στο ιατρείο του και φυσικά ζητήστε αποδείξεις!

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!