Η μετάβαση από την κούνια στο βρεφικό κρεβάτι
Η μετάβαση από την κούνια στο βρεφικό κρεβάτι


Αν σκέφτεστε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για το μικρό σας να αποχαιρετήσει την κούνια και να καλωσορίσει το πρώτο του κρεβάτι στο δωμάτιο του, παρατηρήστε την συμπεριφορά του, αφού θα σας δείχνει με το δικό του τρόπο, κάθε φορά, ότι «θέλει να βγει» και ότι είναι έτοιμο για την μετάβαση. Αν και δεν υπάρχει μια καθορισμένη ηλικία, κατά την οποία τα νήπια είναι έτοιμα για το πρώτο τους κρεβάτι, η αλλαγή αυτή συνήθως συμβαίνει ανάμεσα στους 18 μήνες και τα 3,5 έτη, ιδανικά κοντά στην ηλικία των τριών ετών.

Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο κρεβάτι
Έχετε δύο επιλογές για το παιδικό κρεβάτι: Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα παιδικό κρεβάτι που μοιάζει με την μίνι έκδοση ενός μονού κρεβατιού και μπορείτε να το μεταμφιέσετε σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, πυροσβεστικό όχημα ή κάστρο ανάλογο με το γούστο του παιδιού σας ή διαφορετικά ένα μονό κρεβάτι, εξοπλισμένο με λεπτές μπάρες ασφαλείας για να είστε σίγουροι ότι θα αποφύγετε ατυχήματα όσο κοιμάται. Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη επιλογή είναι ασφαλής, οπότε επιλέξτε ανάλογα με την οικονομική ευχέρεια, την ιδιοσυγκρασία του παιδιού και τους περιορισμούς του χώρου.

Οποιοδήποτε όμως κι αν επιλέξετε, να είστε σίγουροι ότι είναι:

Σταθερό: Το κρεβάτι του θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερό αφού θα παίζει, θα κουλουριάζεται και θα στριφογυρίζει σε αυτό, οπότε βεβαιωθείτε ότι θα μπορεί να αντέξει τα παιχνίδια του.

Χαμηλό: Βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι της επιλογής σας είναι χαμηλό και κοντά στο έδαφος ώστε ακόμα και αν πέσει να μην τραυματιστεί ιδιαίτερα. Στο μεταξύ, το χαμηλό κρεβάτι δίνει και μεγαλύτερη προσβασιμότητα στο παιδί αφού θα μπορεί να ανεβαίνει και να κατεβαίνει με άνεση.

Ασφαλές: Για να βεβαιωθείτε για την ασφάλεια του μικρού σας, πρέπει να επιλέξετε ένα κρεβάτι που θα έχει ή θα μπορείτε εσείς οι ίδιοι να τοποθετήσετε προστατευτικές μπάρες, καθώς ορισμένα παιδάκια στριφογυρίζουν έντονα στον ύπνο τους δίχως να το καταλαβαίνουν.

Απλά σχεδιασμένο: Επιλέξτε ένα κρεβάτι χωρίς περιττά διακοσμητικά στοιχεία, που θα δημιουργούν επικίνδυνες πτυχώσεις, εγκοπές ή προεξοχές, προκειμένου να αποφύγετε ατυχήματα εξαιτίας… περιέργειας. Ελέγξτε ότι το φινίρισμά του είναι ομαλό δίχως σκλήθρες που μπορεί να τραυματίσουν το ευαίσθητο δερματάκι του.

Συνδυασμένο με στρώμα: Η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσατε να πραγματοποιήσετε είναι ένα κρεβάτι μαζί με το σεταρισμένο στρώμα του, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα εφαρμόζει άψογα και ότι το μικρό σας θα είναι απολύτως άνετο όταν ξαπλώνει.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!