Πώς θα σταματήσει το μωρό να κλαίει;
Πώς θα σταματήσει το μωρό να κλαίει;


Ένα από τα άγχη των γονιών και ιδιαίτερα των νέων γονιών είναι το απρόσμενο κλάμα του μωρού τους.

Πεινάει, πονάει, βγάζει δόντια; Αυτές είναι μερικές από τις απορίες μαμάδων και μπαμπάδων και πολλές φορές δεν ξέρουν πώς να το κάνουν να σταματήσει. Αν είστε σίγουροι πως είναι ταϊσμένο και αλλαγμένο τότε μία είναι η λύση για να μην κλαίει σύμφωνα με τους ειδικούς. Και αυτή η λύση λέγεται μητρική αγκαλιά.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Current Biology αναφέρει και αναλύει πώς ένα ήρεμο μωρό αρχίζει να κλαίει μόλις το αφήσει η μητέρα του κάτω. «Από τους ανθρώπους έως τα ποντίκια, τα νήπια των θηλαστικών ηρεμούν και χαλαρώνουν όταν είναι στην αγκαλιά της μητέρας τους», τονίζει η Kumi Kuroda επικεφαλής της νέας αυτής μελέτης, από το Riken Brain Science Ινστιτούτο στην Saitama, Ιαπωνία. «Αυτή η παιδική ανταπόκριση μειώνει την κούραση της μητέρας και είναι ευεργετικό τόσο για την ίδια, όσο και για το βρέφος».

Μεταξύ άλλων οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ρυθμός της καρδιάς των μωρών επιβραδύνθηκε αμέσως μόλις το πήραν οι μαμάδες τους αγκαλιά και σταμάτησαν να κινούνται νευρικά, ενώ παράλληλα σταμάτησαν και οι υπερηχητικές κραυγές τους. Μην ψάχνετε λοιπόν να βρείτε μια πολύπλοκη λύση, αρκεί μια αγκαλιά…

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!