Τα παιδιά που δεν κοιμούνται πολύ αρρωσταίνουν περισσότερο
Τα παιδιά που δεν κοιμούνται πολύ αρρωσταίνουν περισσότερο


Η στέρηση ύπνου στα παιδιά έχει συνδεθεί με σοβαρές ασθένεις, οι οποίες μάλιστα πολλές φορές δεν περνάει από το μυαλό μας ότι έχουν την αιτιολογία τους στην έλλειψη ύπνου!

Διαβαστε παρακάτω μία λίστα, που ανακοινώθηκε από την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρία και συμπεριλαμβάνει ποιες διαταραχές στην υγεία του παιδιού μπορεί να προκληθούν αν οι ώρες που κοιμάται δεν επαρκούν στον οργανισμό του.

Άγχος και κατάθλιψη: η αϋπνία μπορεί να συμβάλει στην ανησυχία από την αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες.

Παχυσαρκία: Σύμφωνα με τις έρευνες, περίπου τα δύο τρίτα των παιδιών που διαγιγνώσκονται με προβλήματα στον ύπνο τους, είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα!

Σακχαρώδης Διαβήτης: Η νέα έρευνα παρουσιάστηκε σε συνέδριο του Αμερικανικού Οργανισμού για το Διαβήτη και έδειξε ότι η ανεπαρκής ύπνος μπορεί να ωθήσει την ανάπτυξη της αντίστασης στην ινσουλίνη, ένας πολύ γνωστός παράγοντας κινδύνου για διαβήτη.

Προβλήματα στο ανοσοποιητικό, επειδή η αυπνία παρεμποδίζει την παραγωγή της ιντερλευκίνης-1, μία ουσία που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σύνδρομο έλλειψης συγκέντρωσης: Πανεπιστήμιο του Michigan , τον Μάρτιο του 2002, ανακάλυψε ότι τα παιδιά που κοιμούνται λίγο, τείνουν να έχουν περισσότερα προβλήματα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς;

Συζητήστε με τον παιδίατρό σας, εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα:
Ένα βρέφος, που κλαίει υπερβολικά, είναι εξαιρετικά και με συνέπεια γκρινιάρης
Ένα νήπιο, που δεν κοιμάται καλά λόγω αναπνευστικών προβλημάτων
Ένα νήπιο, που ροχαλίζει.
Ένα παιδί, που ξυπνάει πολλές φορές μέσα στη νύχτα.
Ένα παιδί με δυσκολία να κοιμηθεί και να διατηρήσει έναν ποιοτικό ύπνο, με συνεπεια να έχει υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας ή προβλήματα στη συμπεριφορά του.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!