10 τρόποι για να ενδυναμώσετε τις ικανότητες του παιδιού σας στα Μαθηματικά
10 τρόποι για να ενδυναμώσετε τις ικανότητες του παιδιού σας στα Μαθηματικά


  1. Βεβαιωθείτε ότι κατανοεί την έννοια αυτών που διαβάζει και όχι ότι προσπαθεί να απομνημονεύσει απλά τους κανόνες και τις λύσεις ασκήσεων.
  2. Παροτρύνετε το παιδί να γράφει καθαρά και τακτοποιημένα. Ιδιαίτερα βοηθητικό για καλή γραφή των αριθμών θα σας φανεί το γράψιμο σε τετραγωνισμένο χαρτί.
  3. Να είστε γύρω όταν διαβάζει ώστε αν χρειαστεί να του υπενθυμίσετε κάποιες βασικές έννοιες.
  4. Κάντε μια επανάληψη στις μαθηματικές έννοιες ώστε να μπορεί να καθορίσει κάθε φορά το τι μαθαίνει.
  5. Πείστε το παιδί να κάνει από μόνο του τους υπολογισμούς χωρίς την χρήση υπολογιστικής μηχανής. Αυτό θα το βοηθήσει να εξασκηθεί στο να κάνει πιο γρήγορους υπολογισμούς.
  6. Ποτέ να μην επιτρέπετε να ξεκινήσει να λύνει κάτι πριν διαβάσει προσεκτικά τις οδηγίες της άσκησης. Καλό είναι να διαβάσει δυνατά, να επαναλάβει και αν είναι δυνατόν να φτιάξει μια εικόνα για κάθε πρόβλημα.
  7. Εξηγήστε πώς τα μαθηματικά ισχύουν για τις πραγματικές καταστάσεις και  προκαλέστε το να σας βοηθήσει να λύσετε τα μαθηματικά προβλήματα που συναντάτε στην καθημερινή σας ζωή, όπως το να υπολογίσετε πόσα μήλα να αγοράσετε ή να υπολογίσετε την αλλαγή. Θα ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διδασκαλία των μαθηματικών αν συνειδητοποιήσει την αξία τους.
  8. Γνωρίζει πραγματικά; Εάν μπορεί να απαντήσει σε μια βασική μαθηματική ερώτηση μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, κατακτά την έννοια. Δοκιμάστε τα τρυπάνια και τις κάρτες flash για να φτάσετε στην ταχύτητα.
  9. Μιλήστε του για τα μαθηματικά με θετικό τρόπο, ακόμα κι αν δεν ήταν το πιο δυνατό σας σημείο,  πολλά παιδιά καταλήγουν σε μαθηματικοφοβία
  10. Τέλος να στηρίζεται τα παιδιά στις επιτυχίες αλλά κυρίως και στις αποτυχίες τους.    

 

πηγή: thinkmaths.com.cy

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!