Πώς θα αντιμετωπίσεις την επιλόχεια κατάθλιψη;
Πώς θα αντιμετωπίσεις την επιλόχεια κατάθλιψη;


Δεν είναι επιλογή σας να...βυθιστείτε στην επιλόχεια κατάθλιψη, όμως πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά σας το να απαλλαγείτε από αυτήν το συντομότερο. Δεν είναι κάτι που αφορά μόνο εσάς, αφού πολλές νέες μανούλες βιώνουν επιλόχεια κατάθλιψη. Μπορεί αυτό το σκεπτικό να μη δίνει λύση στο πρόβλημα, όμως σίγουρα θα σας ανακουφίσει σε κάποιο βαθμό.

-Όταν βλέπετε ότι η ψυχολογία σας πάει να πέσει, μην επιδιώξετε να απομονωθείτε γιατί τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Το ιδανικό είναι να συναναστραφείτε με κόσμο.

-Από εκεί και πέρα, τα κοντινά πρόσωπα της μανούλας πρέπει οικειοθελώς να βρίσκονται κοντά της και να της τονώνουν την ψυχολογία με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία. Δύσκολα θα επιδιώκει συνεχώς από μόνη της τη στήριξή σας.

-Ο σύντροφος, εκτός από το ότι πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της, χρήσιμο είναι να της μιλάει με ενθουσιαστικά λόγια για τον ερχομό του μωρού στη ζωή τους. Πόσο χαρούμενος είναι δηλαδή για το γεγονός και πόσο ευλογημένοι είναι που αξιώθηκαν να γίνουν γονείς.

-Αν βλέπετε ότι τα συμπτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης συνεχίζονται σχεδόν ένα μήνα μετά τον τοκετό και δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση αποτελεσματικά, ενδεχομένως θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ψυχολόγο.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!