Πώς μπορείτε να συμβάλλετε στην ανάπτυξη του μωρού;
Πώς μπορείτε να συμβάλλετε στην ανάπτυξη του μωρού;


Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν το μωρό τους να αναπτυχθεί.

Τα μωρά λατρεύουν τη χαλαρωτική, ρυθμική κίνηση του χορού. Αυτό λειτουργεί ταυτόχρονα σαν μασάζ αλλά και σαν διέγερση του εσωτερικού αυτιού.

Μην ξεχνάτε ότι τα βρέφη χρειάζονται ευκαιρίες για να διεγείρουν τον λαβύρινθό τους. Οι δραστηριότητες αυτές είναι απαραίτητες για την αναστολή των πρωτόγονων αντανακλαστικών και την ανάπτυξη της ισορροπίας. Ο λαβύρινθος είναι ζωτικός για τη στάση του σώματος, την κίνηση, την αίσθηση της θέσης στον χώρο, την αντίληψη του βάθους.

Τα βασικά στοιχεία του χορού είναι ο χώρος, η μορφή, ο χρόνος, ο ρυθμός και συναισθηματική αντίδραση. Ο χορός με τα βρέφη συμβάλλει στην ανάπτυξη της ισορροπίας, της αίσθησης του χώρου, και στην αντίληψη του σώματος. Τα μωρά που είναι κάτω από 2-3 μηνών δεν έχουν αρκετούς μυς στον αυχένα ώστε να μπορούν να σηκώσουν το κεφάλι τους, οπότε να στηρίζετε το κεφάλι τους σε όλες τις δραστηριότητες σε αυτή την ηλικία.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε:

-Η ακουστική οδός είναι πιο ώριμη κατά τη γέννηση από την οπτική οδό.Ενώ το μωρό σας κοιμάται, βάλτε σιγανή μουσική να παίζει ή ήχους της φύσης.
-Τραγουδήστε και κινηθείτε στον ρυθμό της μουσικής- χορέψτε.
-Όλες οι συντονισμένες κινήσεις απαιτούν ρυθμό και διεγείρουν την ομιλία και τη γλώσσα.Διαβάζετε καθημερινά απλές ρυθμικές ιστορίες και παιδικά τραγούδια με επαναλαμβανόμενη γλώσσα.
-Κάντε μαλάξεις και ασκησούλες στο μωρό σας αργά για να έχουν τον χρόνο να απορροφηθούν από τον εγκέφαλο μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Δέσιμο
-Κάντε μαλάξεις στο μωρό σας, κουνήστε το και χορέψτε μαζί του, για να δεθείτε. Κοιτάξτε το στα μάτια καθώς του μιλάτε τρυφερά και του τραγουδάτε.
-Χαϊδέψτε το μωρό με το ρυθμό του τραγουδιού.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!