Γιατί τα παιδιά χρειάζονται γυαλιά ηλίου;
Γιατί τα παιδιά χρειάζονται γυαλιά ηλίου;


Τα μάτια των παιδιών είναι πιο ευαίσθητα στις ακτίνες του ήλιου, διότι η κόρη τους είναι συχνά μεγαλύτερη, υπάρχει λιγότερη χρωστική που προστατεύει τους ιστούς και ο κρυσταλλοειδής φακός του παιδικού ματιού φιλτράρει λίγο έως καθόλου τις ακτίνες UV πριν τα 10-12 χρόνια της ζωής.

Τα παιδιά και οι έφηβοι εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία τρεις φορές περισσότερο από ότι οι ενήλικες, γι’αυτό είναι απαραίτητο να προστατεύουμε τα μάτια τους από πολύ μικρή ηλικία. Η βλαπτική επίδραση των ακτίνων UVA και UVB έχει αθροιστική δράση, οπότε ότι σε ηλιόλουστες περιοχές, η χρήση των γυαλιών ηλίου είναι απαραίτητη.

Συνήθως, συστήνεται να ξεκινά η εφαρμογή τους μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής, όταν το παιδί αρχίζει να εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αφού συμβουλευτούμε τον παιδοοφθαλμίατρο, αγοράζουμε ένα πολύ καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Ένα σκουρόχρωμο γυαλί δεν εγγυάται την προστασία από τον ήλιο εάν δεν έχει τα απαραίτητα φίλτρα για την απορρόφηση κατά 100% των ακτίνων UV. Για τη σωστή επιλογή απαραίτητη είναι η βοήθεια του οπτικού που εμπιστεύεστε.

Πηγή: 4moms.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!