Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού
Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού


Με μια κουβέντα, ο θηλασμός έχει ευεργετικές ιδιότητες. Εδώ σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα οφέλη του, τόσο για τη μανούλα όσο και για το βρέφος.

Αρχικά, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού, αφού μέσω του γάλακτος μεταφέρονται αντισώματα. Γενικότερα ο θηλασμός κάνει καλό στην υγεία του μακροπρόθεσμα. Διάφοροι ερευνητές έχουν αναφέρει ότι είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου θηλασμός και παχυσαρκία δεν πάνε μαζί. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλότερη νοημοσύνη σε σχέση με αυτά που δεν είχαν τη δυνατότητα να θηλάσουν.

Μέσα από το θηλασμό, μανούλα και βρέφος έρχονται πιο κοντά, ενισχύεται δηλαδή το δέσιμό τους. Ταυτόχρονα, ο θηλασμός λειτουργεί και καθησυχαστικά για το μικρό σας. Ακόμα και ως διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Δε χρειάζεται καμία προετοιμασία, όπως όταν ταΐζετε το μικρό σας με γάλα του εμπορίου. Μπορεί να μην έχει τα ίδια αποτελέσματα με τη δίαιτα ή τη γυμναστική, όμως είναι ξεκάθαρο ότι ο θηλασμός βοηθάει ώστε να επιστρέψετε το συντομότερο στα προ εγκυμοσύνης κιλά σας. Να έχετε υπόψη σας ότι με το θηλασμό "καίτε" περίπου 500 θερμίδες σε ημερήσια βάση!

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!